BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,99
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan bir ilk daha!

Genelkurmay bir teamülü daha yıktı. Denizkurdu tatbikatının kapıları bu yıl sivil protokole kapatıldı.

Abone ol

TSK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en geniş kapsamlı ve prestijli tatbikatlarından olan Denizkurdu Tatbikatı’nda teamülü yıktı. Önceki yılarda tatbikatın üçüncü safhasında “seçkin gözlemci günü” düzenleniyor ve Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve kuvvet komutanlarının da katılımıyla fiili atış tatbikatı yapılıyordu. Ancak bu yıl tatbikatın kapıları, sivil protokole kapatıldı. Oramiral Nusret Güner’in şok istifasının ardından Donanma Komutanlığı görevine getirilen Koramiral Bülent Bostanoğlu’nun sevk ve idaresinde gerçekleştirilen tatbikatı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı izleyecek.

Vatan'ın haberine göre 2007 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in katılımıyla gerçekleşen Denizkurdu tatbikatlarında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 2007 ve 2009’da hazır bulunmuştu.

2011 yılındaki tatbikat ise Org. Bilgin Balanlı’nın ifadeye çağrılacağı duyumu üzerine iptal edilmiş, bu karar çok tartışılmıştı. Bu yılki tatbikatın “seçkin gözlemci günü”, yine önceki yılların aksine basına da kapatıldı.

Dün başladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın planlı tatbikatlarından Denizkurdu-13 Fiili Deniz Tatbikatı, Donanma Komutanı Kora. Bülent Bostanoğlu’nun sevk ve idaresinde, dün gemilerin Gölcük, Foça ve Aksaz limanlarından hareketi ile başladı.