BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'a ateş püskürdüler!

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Güner’in “PKK’lıları dinleteceğiz” diye aldırdığı cihazla 2 binden fazla insanı yasadışı dinlettiği iddia edildi.

Abone ol

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Güner’in “PKK’lıları dinleteceğiz” diye aldırdığı cihazla 2 binden fazla insanı yasadışı dinlettiği iddia edildi. Genelkurmay’ın dinleme yapma yetkisi de yok.

Star gazetesinin haberine göre, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in 2007’de PKK’lıları dinlemek için aldığı cihazla dinlettiği iddia edilen isimler isyan etti.

DİNLEYECEĞİNE OKUSUNLAR

(Prof. Dr. Baskın Oran): Bu dinleyen gerizekalılar acaba ne öğrendiler? Ben her düşündüğümü yazıyorum. Beni dinleyeceklerine yazdıklarımı okusunlar. Bilgisiyar başına oturunca daha çok düşünüyorum.

FİKRİ SAĞLAR (Eski Kültür Bakanı): Türkiye Cumhuriyeti’nde bireyin özlük haklarının, anayasal ve evrensel haklarının hiçbiri yok. Hukuk devleti olmaktan çıkartılmış bir cumhuriyette kimin gücü kime yetiyorsa onun peşinde koşuyor. Bu durum demokratik bir ülkede yaşamadığımızı gösteriyor..

İŞTE KORKU İMPARATORLUĞU BUDUR

(Prof. Dr. Doğu Ergil): Asli görevleri bu ülkenin dış düşmanlara karşı sınırlarını ve emniyetini sağlamak yerine ideolojik tercihlerle siyasete bulaşmaları güvensizliği kat be kart arttırıyor. AK Parti’nin öncülüğnü yaptığı bu anayasa değişikliği paketini ‘korku imparatorluğu geliyor’ diye eleştirenler şimdi bakalım ne diyecek. Korku imparatorluğu neredeymiş görmüş olduk. Karılarımızla bile konuştuğumuz özel şeyler resmi kayıtlara geçmesini sağlayan böyle bir durum, insan haklarına, hukuka aykırı ve ahlaksızca bir şey... Bu adamlar hem aptal, hem ahlaksız...

(Ziya Halis EDP Genel Başkanı): Askerlerimiz, paşalarımız kendilerini yasalardan daha üstte görüyorlar. Kendini yasanın üzerinde gören anlayışın çok açık bir delili bu olay... Bunu yapan da Genelkurmay 2. Başkanı... Kaygılarımızn ne kadar haklı olduğunu, Türkiye’nin askeri vesayetten kurtulmasının ne kadar önemli olduğunun ifadesidir. Bizi zan altında bırakan bir durum bu. Madem ki bunu yapmışlar ne dinlediklerini açıklasınlar...

BENİM DİNLENECEK NEYİM OLABİLİR Kİ!

Kenan Işık (Sanatçı): İnsan haklarına tecavüz olarak düşünüyorum. Bir de benim dinlenecek neyim olabilir diye merak ediyorum. Ben illegeal işler yapan biri değilim, düşündüğüm her şeyi ortaya döken biriyim... Hoş bir şey değil... Bu hakikaten çok ciddiye alınacak olan bir şey ama hukuki yollara başvurma konusunda bir şey diyemiyorum. Çünkü tüm ülkenin böyle bir durumda mahkemeye başvurması lazım. Yani tek kelime ile abes bir durum.