BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay 'imza gerçek' dedi ama!..

Genelkurmay Dursun Çiçek'in askeri mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıkladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın gerçek olduğunu doğrulayabilecek bazı delillerin elde edildiğini açıkladı.

Genelkurmay, bu kapsamda ıslak imzalı belgede imzası olduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek’in tutuklama istemiyle Askeri Mahkemeye sevk edildiğini, ancak mahkemenin bu talebi reddettiğini bildirdi.

Genelkurmay’ın internet sitesine dün akşam saatlerinde İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile ilgili konulan 6 maddelik yazılı açıklamada soruşturma kapsamında 24 Haziran 2009 tarihinden bu yanaki adli safhalar anlatıldı ve şöyle denildi:

- 16 Şubat 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belgenin Genelkurmay Askerî Savcılığı’na gönderilmesini müteakip, söz konusu belgenin ıslak imzalı aslının mevcudiyeti iddialarını doğrulayabilecek bazı delillerin elde edilmesi nedeniyle, 24 Haziran 2009 tarihli karara esas teşkil eden gerekçelerin yapılmakta olan soruşturmada geçerliliğini yitirmiş olduğu dikkate alınmış ve Genelkurmay Askerî Savcılığınca verilen “Kovuşturmaya yer olmadığı kararı” kaldırılmıştır.

- Bu kapsamda devam olunan soruşturma sırasında, ifadesi Askerî Savcılık tarafından yeniden tespit edildikten sonra, Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklama talebiyle Askerî Mahkemeye sevk edilmiş ve 01 Mart 2010 tarihinde Genelkurmay Askerî Mahkemesi tarafından tutuklama talebinin reddine karar verilmiştir. Soruşturmaya Askerî Savcılık tarafından devam edilmektedir. Herkesin; soruşturmanın gizliliği ve masumiyet ilkelerine saygılı olmasını, bu bağlamda sorumlu hareket etmesini ve yargı sürecinin sonucunu sabırla beklemesini bir kez daha hatırlatmakta yarar görülmektedir.