BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  POLİTİKA

Genel başkanlar bu komisyona çağrılmadı

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde böcek bulunması ardından kurulan Yasadışı Dinleme Komisyonu'na genel başkanlar çağırılmadı.

Abone ol

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti genel başkanlarının komisyona çağrılmadığını, siyasi parti genel başkanlıklarından öneri, teklif ve bilgi talebinde bulundu.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun talebinin, siyasi parti genel başkanlarının şahsına değil, kurumsal yapılara olduğunu ifade ederek, ''Komisyonumuz, siyasi parti genel başkanlıklarına bu konuda önerileri, teklifleri, düşünceleri ve bilgileri varsa sözlü ya da yazılı gönderebilecekleri talebinde bulundu'' dedi.

Bunun da siyasi partilerin isteklerine bağlı olduğunu belirten Aslan, şöyle devam etti:

''Bu partilerin kendi takdiri. Bir siyasi partinin genel başkanı birini görevlendirebilir. İsterlerse gönderirler, istemezlerse göndermezler. Yoksa Meclis 'te grubu bulunan siyasi parti genel başkanları komisyona çağrılmadı. Düşünce ve önerilerini söylemek isterlerse sözlü ya da gönderebilecekleri yönünde bir talep, çağırma değil.''