BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Genç Partiden TMSFye dava

Genç Parti TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e tazmınat davası açıyor. Dava nedeni bir başlık. Bakın hangi başlık.

Abone ol

Genç Parti, ''Borçludan alıyoruz, partisine ödeniyor'' başlıklı haber nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı

Ahmet Ertürk ve Milliyet Gazetesi aleyhine 4 bin 900 YTL'lik manevi tazminat davası açtı.
    
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Genç Parti'nin avukatları Şaylan Çığgın
ve Halil Şahin Dost tarafından açılan davanın dilekçesinde, Milliyet Gazetesinde, 25 Mart 2007 tarihinde, Ertürk'ün demecinin, ''Borçludan alıyoruz, partisine ödeniyor'' başlığıyla yayınlandığı kaydedildi.
    
Dilekçede, söz konusu haberde, Ertürk'ün, ''Topluyoruz, çırpınıyoruz, Hazine bir partiye para yardımı yapıyor. Bizim topladığımız para bir mekanizmayla geri oraya gidiyor. Bu garip bir durum, böyle bir şey olur mu? O zaman biz Hazine'ye para vermemek gibi bir politika izlemeye başlayacağız'' şeklinde ifadelere yer verildiği belirtildi.
    
Ertürk'ün, Genç Parti'nin, TMSF'ye borçlu olduğunu iddia ettiği, ancak bu
beyanın gerçek dışı olduğu öne sürülen dilekçede, ''Ertürk tarafından yapılan bu haksız saldırı sadece müvekkil partinin tüzel kişiliğine ve yöneticilerine değil, aynı zamanda partiye oy veren milyonlarca seçmen ile üyelerimize karşı yapılmış bir saldırıdır. Davalı tarafından öne sürülen hususların tamamı gerçek dışıdır'' denildi.
    
Dilekçede, söz konusu haberde, ''Ertürk'ün, Genç Parti hakkında bir takım
asılsız, gerçek dışı ve hakaret içeren ithamda bulunduğu, yargı kararlarını hiçe saydığı ve partiyi kamuoyu nezdinde zor duruma sokmaya çalıştığı'' iddia edildi.
    
Genç Parti'nin ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' öne sürülerek,
Ertürk ve haberi yayınlayan Milliyet Gazetesinden yasal faiziyle birlikte 4 bin
900 YTL manevi tazminat talep edildi.