BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Etnik bölücüğe Erdoğandan dava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tazmınat davası açıyor. Erdoğan'ı kim bölücülük yapmakla suçluyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla emekli Tümgeneral Osman Özbek aleyhine 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.
    
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın avukatları Fatih
Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Özbek'in 6 Mart 2007 tarihinde Ulusal Kanal'da yayınlanan ''Ufuk Ötesi'' adlı televizyon programına katıldığı ve ''Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik iftiralarda ve fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu'' iddia edildi.
    
Dilekçede, Özbek'in, ''Sayın Başbakan kalkıyor böbürleniyor diyor ki; 'Ben
Güneydoğu'dan oy aldım' sen Güneydoğu'dan ırkçılık yaparak oy alıyorsun, etnik bölücülük yaparak oy alıyorsun'' şeklindeki ifadelerine de verildi.
    
Özbek'in, Başbakan Erdoğan'ı, ''ırkçılık ve etnik bölücülük'' yapmakla itham
ettiği savunulan dava dilekçesinde, dava konusu suçlamaların hukuk düzeninin kabul etmeyeceği derecede ağır olduğu ileri sürüldü.
    
Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin, ''kişilik haklarının gerçek olmayan onur
kırıcı bir haber yoluyla ihlali, her zaman için hukuka aykırıdır'' şeklindeki
içtihadına da yer verilen dilekçede, Osman Özbek'in sözlerinin televizyon yayını ile geniş kitlelere ulaştığı ve zararı artırdığı savunuldu.
    
Dava dilekçesinde, Özbek'in konuşmasından dolayı manevi tazminata
hükmedilmesinin şartlarının oluştuğu ifade edilerek, emekli Tümgeneral Osman Özbek'ten yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edildi.