BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Genç kızın anlattıkları dehşete düşürdü

Lisede uyuşturucu batağına saplanan genç kızın anlattıkları dehşete düşürdü.

Abone ol

Konya'da 4 yıl önce lise 1'inci sınıfta arkadaş ortamında eroin kullanarak uyuşturucu bağımlısı haline gelen 19 yaşındaki Ş.B., bu yüzden eğitimini yarıda bıraktığını belirtti.

2013 yılında 4.5 ay Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) tedavi gördüğünü, tedavi bittikten sonra tekrar eroin kullanmaya devam ettiğini belirten Ş.B., "4 yılda 25 kilo zayıfladım. Saçlarım dökülüyor, vücudumda geçmeyen yaralar çıktı, nefes darlığı başladı. Doktorlar ciğerlerimin tükendiğini söylediler. Fazla yaşamazsın diyebilecek noktaya geldiler. Bağımlılıktan kurtulmak için İstanbul'da bir hastaneyi aradık, kan değişimi olabileceğimi ve bu tedavi içinde 5 bin lira istediler. Paramız olmadığı için gitmedik. Ne olur bana yardım edin. Bu durumdan kurtulayım."dedi.

MERAKI YÜZÜNDEN BAŞLAMIŞ

6 kardeş olan Ş.B., 4 yıl önce lise 1'inci sınıfta iken, iddiaya göre kız arkadaşlarının eroin kullanması üzerine merak edip, kullanmaya başladı. İlk önce 3-4 defa kullanıp bırakmak isteyen Ş.B., uyuşturucunun bağımlısı haline geldi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu için eğitimini yarıda bırakan Ş.B., bir dönem konfeksiyon mağazasında tezgahtarlık yaptı. Ailesiyle de sorunlar yaşamaya başlayan Ş.B., 2013 yılında evi terk etti. Yaklaşık 4 ay sonra tekrar evine dönen Ş.B., eroinden kurtulmak için yaklaşık 4.5 ay AMATEM'de tedavi gördü. Ancak tedaviden kısa bir süre sonra yeniden eroin kullanmaya başlayan ve halen kullanmaya devam eden Ş.B., yaşadıklarını anlattı.

ana.jpg

Merakı yüzünden eroine başladığını ve bir daha kurtulamadığını belirten Ş.B.,şunları söyledi:"Meram Ticaret Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisiyken, kız arkadaşlarım eroin kullanıyordu. Bende merakla kullanmaya başladım. 3-4 defa kullanıp bırakırım diyordum. Ama öyle olmadı. Bağımlı hale geldim. Bağımlı olduktan sonra okulu bıraktım. Sonra da ailemden koptum. Bağımlılığım yüzümden çevremde hep uyuşturucu kullanan arkadaşlarım var. Normal bir arkadaşım yok. Olsa da onlarla iletişim kuramıyorum. Eroin yüzünden evi terk ettim."

"KRİZE GİRDİĞİMDE KENDİMİ ODAYA KİLİTLİYORUM"

Eroin kullanmayıp, krize girdiğinde kendisini odaya kilitlediğini belirten Ş.B., "Eroin bulamadığım zamanlarda odaya kendimi kilitleyip, anahtarı kapının altında dışarıya atıyorum. Ama fayda etmiyor. Soğuk suyla duş alıp uyku ilacı içiyorum yine fayda etmiyor. Uyuşturucu için para bulamadığımda anneme yalvarıyorum. O da halime dayanamıyor ve babamdan, akrabalardan, komşulardan para alarak bana veriyordu. Ben de gidip uyuşturucu alıyorum"diye konuştu.

"25 KİLO ZAYIFLADIM, ERİYORUM"

Artık dayanacak gücünün kalmadığını tedavi olup sağlığına kavuşmak için yetkililerden yardım istediğini dile getiren Ş.B., "Bu durumdan kurtulmak istiyorum. 4 yılda 25 kilo zayıfladım. Saçlarım dökülüyor, vücudumda geçmeyen yaralar çıktı, nefes darlığı başladı. Doktorlar ciğerlerimin tükendiğini söylediler. Fazla yaşamazsın diyebilecek noktaya geldiler."dedi.
2013 yılında yaklaşık 4.5 ay Konya'da AMATEM'de tedavi gördüğünü belirten Ş.B., tedavi gördüğü sırada uyuşturucudan uzak durduğunu ama tedavi bittikten kısa bir süre sonra tekrar kullanmaya başladığını belirtti. Ş.B., "AMATEM'deki tedaviden sonra yeniden başlayınca bağımlılıktan kurtulmak için İstanbul'da bir hastaneyi aradık, kan değişimi olabileceğimi ve bu tedavi içinde 5 bin lira istediler. Paramız olmadığı için gitmedik. Ne olur bana yardım edin. Bu durumdan kurtulayım."dedi.

kiz.20150103141611.jpg

"9-10 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARDAN EROİN SATIN ALIYORUM"

Ş.B., çevresinde uyuşturucu kullanan kız arkadaşlarından bazılarının, eroin parasını bulabilmek için para karşılığında erkeklerle ilişkiye girdiklerini iddia etti. Ailelerin uyuşturucu kullanan çocuklarına yardım etmesi ve onlarla bağını koparmaması gerektiğini belirten Ş.B., "Ailem bana sahip çıktı. Ama özellikleri kızlarını dışlayan çok aile var. Benim gibi kişileri kurtarsınlar. Türkiye’de uyuşturucuyu bitirsinler. Artık uyuşturucu kullanan küçük çocukları bile görüyorum."dedi.
Eroini 9-10 yaşındaki çocuklardan dahi satın aldığını öne süren Ş.B., şunları söyledi:"Eroini tanımadığım kişilerden Yeni mahalle ve Tatlıcak Mahallesi’nden satın alıyorum. Her gün farklı farklı kişilerden alıyordum. 9-10 yaşındaki çocuklardan bile eroin satın aldım. Eroin almaya gelen hamile kadınları bile görüyorum."

ANNE: "ÇOCUĞUM ACI ÇEKMESİN DİYE EROİN İÇİN PARA VERİYORUM"

Eşinin hamallık yaparak geçimlerini sağladıklarını ve oturdukları evin kira olduğunu belirten 46 yaşındaki ev kadını H.B., kızının eski sağlığına kavuşmasını, gözünün önünde eriyip gitmesine dayanamadığını belirtti. Kızının uyuşturucu kullanmaya başladıktan 2 yıl sonra haberlerinin olduğunu ifade eden H.B., "Bir ara kızım evden kaçtı birkaç ay gelmedi. Telefonlarıma cevap vermedi. Polise gittim öldü ise ölüsünü istiyorum dedim. Koşturmadığım yer kalmadı. Her bir kapıyı çaldım, yüzüme kapandı. Arkadaşının birini buldum. Onun vasıtasıyla kızımı buldum. Ben çocuğumun kurtulmasını istiyorum. Bağımlı çocuğu olan anne babalara Allah sabır versin. Uyuşturucu bulamadığı zamanlarda çok yalvarıyordu. Ben de ona yalvarıyordum. Elimde avucumda ne varsa veriyordum. Onun o halini gördükçe diyordum ki çocuğum acı çekmesin. Çocuğumun ve bu durumda olan herkesin kurtulmasını istiyorum. Çalmadığım kapı kalmadı. Yeter ki çocuğumu kurtarsınlar benim çocuğum böyle değildi" diyerek gözyaşı döktü.

uyus.jpg