BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL

Sibirya soğukları geliyor Pazartesi kar vuracak

Türkiye Sibirya'dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Trakya ve İstanbul karla kaplanacak, sıcaklıklar -15 dereceye kadar düşecek.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Türkiye, Sibirya üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin büyük bir bölümünde kar yağışı görülecek.

Yurdun her yerinin Rusya kadar soğuk olacağını vurgulayan Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Marmara ve Batı Karadeniz'de son yıllara göre çok daha yoğun bir kar yağışı oluşacak. İstanbul'da hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye düşme ihtimali var. Hava bu kadar sığursa biz yoğun bir kar alırız" dedi.

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Ne kadar güçlü bir yağış bekliyoruz? Özellikle nerelerde etkili olacak?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Yeni bir soğuk ve yağışlı hava daha kapımızda. Bu kez Sibirya ve Rusya üzerinden direkt Karadeniz'i geçip bize geleceğe benziyor. Marmara ve Batı Karadeniz'de son yıllara göre çok daha yoğun bir kar yağışı oluşacak. İstanbul'da hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye düşme ihtimali var. Hava bu kadar soğursa biz yoğun bir kar alırız.

Kocaeli, Sakarya ve Ankara derken yurdun her yeri Rusya kadar soğuk olacak. İç Anadolu'da sıfırın altında -15 olacağı tahmin ediliyor. Eğer bu tahminler gerleşirse ki, büyük ihtimalle öyle görünüyor, biz unutamayacağımız bir kış yaşarız.

METEOROLOJİ MÜHENDİSİ HÜSEYİN ÖZTEL'İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE...