BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.385,57
HABER /  GÜNCEL

Genç kızı diri diri gömdüler

Adıyaman'da evinin bahçesindeki kümeste cesedi bulunan Medine Memi cinayetinde tüyler ürperten gelişme...

Abone ol

Genç kızın vücudunda darp izi ya da boğulduğuna dair belirti olmadığını gören polis, talihsiz kızın canlı canlı toprağa gömülmüş olma ihtimalini değerlendiriyor.

Cinayetin nedeni ise Medine'nin annesini döven dedesini polise söylemesi
Toprağa baş aşağı gömülen kızın kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak.

Bir yakınının "Yaklaşık 45 gündür Medine Memi'den haber alınmıyor" ihbarı sonucu başlatılan aramalar neticesinde, cesedi evinin bahçesine 45 gün önce yapılan kümesin altında bulunan 16 yaşındaki Medine Memi'yle ilgili polis ilginç bilgilere ulaştı. Ailenin Hürriyet Mahallesi'ndeki komşuları, genç kıza dedesi tarafından çok büyük baskı uygulandığını söyledi. Mahalleli, Medine'nin dışarı bile çıkmadığını, erkeklerle gezmesi ya da konuşmasının mümkün olmadığını belirtti.

DEDESİ TEHDİT ETTİ

 
 Aileden kimse kızın cenazesine katılmadı

Ancak Medine Memi'nin, annesi İmmihan Memi'ye sürekli şiddet uygulayan dedesini geçen Ocak'ta polise şikâyet ettiği ortaya çıktı. Memi ailesinin bir yakını da dede Fethi Memi'nin torununun şikâyetini öğrenince Medine'yi "Bir daha beni ihbar edersen olacakları sen düşün" diyerek tehdit ettiğini anlattı. Genç kız bu uyarıya rağmen, geçen ağustosta yine dedesini ihbar etti. Eşini yıllar önce kaybettiği öğrenilen dedenin, gelini İmmihan gibi oğlu Ayhan'ı da zaman zaman darp ettiği öne sürüldü.

BETON DÖKTÜLER
İddiaya göre, dede Fethi Memi, Medine'den intikam almak için fırsat kolluyordu. 45 gün kadar önce aile fertleri Menzil köyüne gidince Fethi Memi de harekete geçti. Evde sadece Medine, babası Ayhan Memi ve kendisi kalmıştı. Baba ve dede, Medine'yi evin bahçesinde açtıkları 2 metrelik çukura gömüp, üzerine beton döktü.

Baba oğul, birkaç gün sonra köyden dönen anne İmmihan Memi ve aile fertlerine de genç kızın evden kaçtığını söyledi. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, emniyetin ihmali olup olmadığı yönünde soruları şöyle yanıtladı: "Olayla ilgili Kahta Cumhuriyet Başsavcısı soruşturmayı sürdürüyor. Olay çok üzücü. 2 kişi tutuklanarak Adıyaman E Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, cesedin Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği ve raporun beklendiği bilgisini aldım. İhmal var mı yok mu araştırıyoruz."

 
 Genç kızı işte buraya gömmüşlerdi. Kız çukurda oturur vaziyette bulunmuştu.. Tutuklanan baba ve dede adliyede susma hakkını kullandı.

Tuvalette silah sesi geldi

[PAGE]


Adana'da Barosu’na kayıtlı avukat 43 yaşındaki Rezan Dinç, evinin tuvaletinde tabancayla başına ateş ederek canına kıydı.

Dinç'in 10 yıl önce ilk eşinden ayrıldıktan sonra evlendiği ikinci eşinden de boşandıktan sonra bunalıma girdiği ve daha önce de intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.

Olay, bugün saat 08.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Kıyıboyu Caddesi Örnek Apartmanı’nın 5’inci katında meydana geldi. 2 çocuk annesi avukat Rezan Dinç, kızlarından 18 yaşındaki Vildan Güngördü'nün evde olduğu sırada tuvalette tabancayı başına dayayarak ateş etti. Silah sesini duyarak tuvalete giren genç kız, annesini kanlar içinde yerde buldu.

Vildan Güngördü'nün haber vermesiyle olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Rezan Dinç’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

10 yıl önce ilk eşinden ayrılan Dinç’in, geçen yıl da ikinci eşinden boşandığı ve ruhsal sorunlardan dolayı daha önce de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Evlilik hayali otogarda sona erdi

[PAGE]

Malazgirt YİBO'da görevli iki öğretmenin evlilik hayalini kaza bitirdi MUŞ’un Malazgirt İlçesi'ndeki Alparslan Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) Teknoloji ve Tasarım öğretmeni 25 yaşındaki Onur Değirmenci, aynı okulda İngilizce Öğretmeni olan nişanlısı ve yaşıtı Elif Nalcak’ı karşılamaya gittiği otogarda, nişanlısını getiren otobüsün altında kaldı.

Ön koltukta oturan ve Tokat’tan gelen nişanlısı Elif’i görmek isterken otobüsün tekerlekleri altında ezilen Onur Değirmenci, hastanede nişanlısını görmek istedi ancak göremeden yaşama veda etti.

Yürekleri dağlayan trafik kazası, 30 Kasım günü Ağrı’nın Patnos ilçesinde saat 12.30’da meydana geldi. Öğretmen Onur Değirmenci, Kurban Bayramı tatili için gittiği memleketi Tokat’tan, Patnos İtimat'a ait otobüsle dönen nişanlısı Elif Nalcak’ı karşılamak için Malazgirt’ten geldi.

Onur Değirmenci, ön koltukta oturan sevgilisini görmek isterken otobüsün altında kaldı. Manevra yapan otobüsün tekerlekleri arasından çıkarılan Onur Öğretmen, hemen bir ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Okul tuvaletinde tecavüz

[PAGE]
Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ne bağlı Hemşeriler Köyü'nde, işitme engelli 14 yaşındaki N.D. adlı kıza, ilköğretim okulunun tuvaletinde tecavüz ettiği iddia edilen 17 yaşındaki K.S. tutuklandı.
 
Olay, Kurban Bayramı'nın son günü Büyükorhan'ın Hemşeriler Köyü'nde meydana geldi. 40 yaşındaki Kadriye D., işitme engelli kızı N.D.'yi hayvanları kontrol etmek üzere ağıla gönderdi. İddiaya göre, aynı köyde oturan K.S., bu sırada kızın yolunu kesip, zorla köyün ilköğretim okulunun tuvaletine götürerek tecavüz etti.
 
Olay, üzerinden iki gün geçtikten sonra dün, N.D.'nin tecavüze uğradığını işaret diliyle annesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Jandarmaya başvuran Kadriye D., köy dışında bulunan hayvan ağılını kontrol etmesi için gönderdiği kızı N.D.'ye zorla tecavüz edildiğini iddia etti.
 
Yapılan şikayet üzerine gözaltına alınan K.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.