BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Genç kız korkudan evden çıkamıyor!

Liseli kız okulunu bıraktı. Değil dışarı çıkmak, korkudan camdan bile bakamıyor. Çünkü peşinde çılgın bir aşık var.

Abone ol

Antalya'da lise öğrencisi 16 yaşındaki Ebru A., kendileriyle aynı mahallede oturan ve kendisine aşık olan 25 yaşındaki Abdullah Minaz'ın tehditleri ve kaçırma girişimleri nedeniyle okulu bırakarak eve kapandı.

Evde hapis hayatı yaşamaya başlayan Ebru A. “Ne zaman ve nasıl kaçırılacağımı bilmiyorum. ‘Ya benim olursun, ya benim olursun” diyor, başka da bir şey demiyor” diye konuştu.

LİSE EĞİTİMİNİ YARIDA BIRAKTI

 Emek Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan Ebru A.'nın, aynı mahallede oturan ve çeşitli suçlardan 3 ayrı sabıkası bulunan işsiz Abdullah Minaz’ın kendisine olan aşkı yüzünden hayatı karardı. 2 yıldır iki kez kaçırılmak istenen ve defalarca tehdit edilen genç kız, lisedeki eğitimini yarım bıraktı. Babaannesi Fındık A. ve ablası Semra A.'nın yanında kaçırılmak istendiğini belirten Ebru A., polis merkezine gidip şikayetçi olduklarını, ancak eve dönerken, hemen arkasından serbest bırakılan Abdullah Minaz tarafından Sakarya Parkı yanında ikinci kez kaçırılmak istendiğini söyledi. Liseli Ebru, bunun üzerine Abdullah Minaz hakkında dava açıldığını belirtti.

YÜZÜNE KEZZAP ATARIM

Antalya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya 2 ablası, babaannesi ve yakınlarıyla katılan Ebru A. yargılamayı yapan hakim Faris Özsoy’a sitem etti. Peşini bir türlü bırakmayan gencin cezalandırılmasını isteyen Ebru A., “Hayatım karardı. Evde sanki hapis hayatı yaşıyorum. Kendisi bana karasevda ile aşık olmuş ve benim de ona aşık olmamı istiyor. Okuluma gidemiyorum. Ben öğretmen olmak istiyordum. Her gün kaçırılma korkusu yüzünden artık eğitimime devam edemez hale geldim. Yüzüme kezzap atacağını söylüyor” dedi.

BU DEVİRDE MEKTUP MU KALDI?

Abdullah Minaz hakkında açılmış iki ayrı davaları daha olduğunu belirten genç kız, şunları anlattı: “Benim de onu sevdiğimi, onunla birlikte olmak istediğimi söylüyor. Güya ben kendisine mektup yazmışım gibi şeyler söylüyor. Mektup yazmadım, üstelik bu devirde mektup mu kaldı? Öyle bir şey olsa cep telefonuna mesaj atardım. Hayali şeyler üretiyor. İlk günlerde ailem de ‘Acaba bu adam doğru mu söylüyor’ diye tereddüt ettikten sonra benim bu adamı hiçbir suretle istemediğimi anladı. Her duruşmada kalkıyor, ‘Benim niyetim ciddi, onunla evlenmek istiyorum” diyor. Beyefendi sanki bana lütfediyor. Hiç bana sormuyor ki, ‘Sen benimle evlenmek istiyor musun? diye.”

BABAANNE DE İSYAN BAYRAĞINI AÇTI

Babaanne Fındık A. da, “Biz artık yaşayamaz hale geldik. Benim torunum henüz çocuk yaşındayken bu adamın gazabına uğradı. Her gün tehdit, her gün kaçırma korkusuyla yaşıyoruz. Devlet bize sahip çıksın, bu adamın teröründen bizi korusun” dedi.

Sanık Abdullah Minaz ise, Ebru A.’nın kendisine hitaben yazdığını iddia ettiği mektupları delil olarak sunacağını söyledi.

Duruşma bazı tanıkların dinlenmesi, diğer mahkemelerde görülen kaçırma ve hürriyeti tahdit suçlamalarıyla ilgili dosyaların incelenmesi için ertelendi.

BOŞANDI, AMCASINA KAÇTI! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Mersin’de, eşini 4 ay önce terk eden işsiz 35 yaşındaki A.K., 2 ay önce eşinden boşanan yeğeni 1 çocuk annesi 31 yaşındaki F.K. ile birlikte kaçtı.

Merkez Mezitli İlçesinde oturan ve bir otelde kat görevlisi olarak çalışan F.K., 7 yıl önce evlendiği eşinden 2 ay önce boşandı. F.K., bu beraberliklerinden dünyaya gelen 2 yaşındaki oğlunu da eşine bırakıp yalnız yaşamaya başladı. Ancak F.K., 9 Ekim günü ortadan kayboldu. Kızlarından haber alamayınca evlerine giden aile, genç kadının evdeki cep telefonunda amcası A.K. ile birbirlerine çektikleri aşk mesajlarını gördü. F.K. aynı gün akşam ablasını telefonla arayarak, “Bizi aramayın. Biz mutluyuz. Birbirimizi seviyoruz” dedi. Bu görüşmenin ardından aile, kızlarının 4 ay önce 1 çocuk annesi eşini terk eden amcasıyla kaçtığını öğrenince şoke oldu.

Bu telefonun ardından anne 55 yaşındaki Ü.K., kızının amcası tarafından zorla kaçırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliyede gözyaşı döken 5 çocuk annesi kadın, “Kızımın amcası olan kayınbiraderim A. eroin bağımlısıdır. Kızımı zor kullanarak, bilmediğimiz bir yere götürmüş, kaçırmıştır. Bu bir sapıklıktır. Kızımı cinsel amaçlı zorla kaçırmıştır. Kaynımdan şikayetçiyim. Kızımın hayatından da endişe ediyorum” dedi.

İLİŞKİLERİ ÇOK ÖNCE BAŞLAMIŞ

Kızıyla amcası arasındaki samimi davranışlarının kendilerinin de dikkatini çektiğini, ancak, akrabalık nedeniyle bundan şüphelenmediklerini belirten anne Ü.K. “Amca- yeğen oldukları için aklımıza kötü bir şey gelmemişti. Üstelik, kaynım A., kızımın ayrıldığı eşinin çok samimi arkadaşıydı. Kızımın 2 ay önce, amcası A.’nın da 4 ay önce eşlerini terk etmeleri, bu ilişkinin çok önce başladığını gösteriyor. Ailece bizi yıktılar” diye konuştu.

ARTIK YÜZÜMÜ GÖRMEYECEKSİNİZ

Medini Kanunu'nun böyle bir evliliği yasaklamasına rağmen, amcasıyla birlikte kaçtığı anlaşılan F.K. dün gece de evli kızkardeşine, şu an askerde olan kardeşine de söylenmesi isteğiyle cep telefonu mesajı çekti. F.K. mesajında şöyle dedi: “Pişman değilim. Kardeşim askerden gelince ‘kaçtı’ demeyin, ‘öldü’ deyin. Ben onu çok seviyorum. Anlamıyorum ama, çok seviyorum. Artık yüzümü göremeyeceksiniz. Bence biz amca- yeğen değiliz. Amca- yeğen olsak birbirimizi sevemeyiz. Bizim ne olacağımız belli değil. Belki ölür gideriz, hakkınızı helal edin. Beni ne kadar kötü bilseniz de ben sizi unutmayacağım.”

LİSELİ KIZ KULAKLUKLA GELEN FELAKETİ DUYMADI! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Uşak'ta üzerindeki kıyafetin kapişonunu başına geçirip kulaklıkla müzik dinleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki İlayda Topbay'a, demiryolundan geçerken, yük treni çarptı.

Defter ve kitapları tren yoluna saçılan Topbay, olay yerinde can verdi. İlayda Topbay'ın babasının da emekli bir TCDD çalışanı olduğu öğrenildi.

Kaza, bugün saat 07.20 sıralarında, Uşak'ın Halk Konutları mevkiinde meydana geldi. Sabah okula gitmek için evden çıkan Uşak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi İlayda Topbay, 1 kilometre uzaklıktaki hemzemin geçitten geçmek yerine rayların üzerinden yola çıkmak istedi.

Üzerindeki kıyafetin kapişonunu başına geçirip kulaklıkla müzik dinleyen Topbay'a, İzmir'den Afyonkarahisar yönüne giden 34390 sayılı yük treni çarptı. Defter ve kitapları tren yoluna saçılan genç kız olay yerinde can verdi.

Trenin makinisti S.K. ve yardımcısı N.G. gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, savcının incelemesi sonrası tren başka bir makinistle Afyonkarahisar'a doğru yola çıktı.

BABASI TCDD'DEN EMEKLİ

Bu arada, İlayda Topbay'ın babası Ramazan Topbay'ın da TCDD Uşak Garı'nda müfettiş olarak görev yaptığı, iki ay önce emekliye ayrıldığı öğrenildi. Genç kızın ölümü, okul yönetimini ve arkadaşlarını da yasa boğdu.

PİŞMAN OLAN HIRSIZ, EV SAHİBİNİ ARADI! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Samsun'da 29 yaşındaki M.A., 2 ay önce evinden altın küpe, 2 ltın zincir ve cep telefonu çaldığı 26 yaşındaki H.T. adlı kadını arayıp, pişman olduğunu söyledi ve buluşup çaldıklarını geri vereceğini söyledi. H.T. polisi arayarak buluşma noktasına gelen M.A.'yı yakalattı.

Olay 2 ay önce merkez İlkadım İlçesi Reşadiye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre M.A., misafir olarak gittiği H.T.'nin evinin yatak odasındaki çekmeceden 1 çift altın küpe, 2 altın zincir ve cep telefonunu aldıktan sonra evden ayrıldı. Ziynet eşyası ve cep telefonunun çalındığını bir süre sonra fark eden kadın polisi arayarak evine hırsız girdiğini, kim olduğunu bilmediğini belirtip şikayetçi oldu.

Şikayetin ardından polis soruşturma başlattı. Dün M.A., H.T.'yi arayarak vicdan azabı duyduğunu ve bu nedenle kendisiyle buluşup çaldıklarını teslim edeceğini söyledi. Telefon konuşmasının ardından H.T. polisi arayarak durumu bildirip buluşma yerini onlara verdi. Buluşma noktası olan İlyasköy Mahallesi'ne önlem alan polisler, şüpheli M.A.'yı H.T.'nin yanına gelmesiyle yakalayarak gözaltına aldı.

Çaldığı altınlar ve cep telefonu üzerinden çıkan M.A., sorgulanmak üzere Polis Merkezi'ne götürüldü.

POMPALI TÜFEKLE KARISINI KOVALADI! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Turgutlu Atatürk Mahallesi Ege Sokak'ta S.T. ile eşi S.T. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavga sırasında evden kaçarak aynı mahallede Levent Sokak'ta bulunan anneannesi Hediye G'nin evine giden karısını elinde pompalı tüfek ile takip eden koca S.T, eşini hedef alarak ateş etti.

Tüfekten çıkan saçmalar, araya girmek isteyen anneanne Hediye G'nin ayaklarına isabet etti. Zanlının rastgele ateş etmeyi sürdürmesi nedeniyle yoldan geçen 7 yaşındaki Z.Ö. de yaralandı.

Çocuğun vurulması üzerine elinde tüfeği ile kaçmaya çalışan S.T, yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de ateş açtı. Zanlı, gasbettiği bir elektrikli motosikletle kaçtı.

Yaralılardan Hediye G, 112 Acil Servis ambulansı ile 7 yaşındaki çocuk da polis otomobiliyle Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polis, olay yerinden kaçan zanlıyı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.