BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gelin-kaynana kavgası reyting alıyor

Ekranların son evlendirme yarışması olan "Gelinim Olur musun?"a ilgi git gide artıyor. Çoğuna göre ilgiyi artıran tek faktör Türkiye klasiklerinden, gelin-kaynana kavgası..

Abone ol

Show TV'nin formatı değiştirilip izleyiciye sunulan evlendirme yarışması da gelin-kaynana kavgası tahmin edildiği gibi hat safhaya vurmaya başladı. Çoğu gazeteciye göre bu kavganın nedeni reyting... Tuna Serim'de bu konuda diğerleri ile hemfikir. Serim, son yazısı "Gelin kaynana kavgası!" ile gelin-kaynana sürtüşmesini şöyle açıklıyor:

Gelin kaynana kavgası!
GELİNİM olur musun programı, haftanın en çok tutulan yarışması oldu. Nasıl tutmasın? Gelinler ve kaynanalar var, tabii bunlar bir araya gelince de kavgalar, hem de diğer yarışmalardakinden daha şiddetli kavgalar... Gelin kaynana ikilisi, Türkiye'de üzerine en çok kitap yazılan, en çok komedi oluşturan konudur. İş yarışmaya gelince boyut daha da büyüyor. Bu programın geleceği (!) iyi görünüyor, kavgalar arttıkça ilgi artacak, reyting çoğalacak.

HABERTURK'TE Borusan Filarmoni Orkestrası'nın programı var, Kars kalesinde konser veriyor. Şef Gürer Aykal. Belli ki halk anlasın diye daha popüler klasik eserleri repertuara almışlar; Mozart, Beethoven gibi... Seyirciler durmadan konuşuyorlar, konuşmaların uğultusu müziği duymamızı engelliyor, arada kameralar beyaz başörtülü köylü teyzeleri gösteriyor, yüzlerinde sıkıntı ve bıkkınlık var, anlaşılan Kars, Kars olalı böyle zulüm görmemiş!


GÜNDÜZ programları doludizgin gidiyor... Show TV'nin Sen Olsaydın programı bence içlerinde en başarılısı, çünkü herkes programa katılabiliyor. Gülben Ergen reyting peşine düşmüş, o da ne kadar aykırı sınıftan insan varsa yayına çıkarıp, sorunlarına değindiğini sanıyor, ama olmuyor. Geçen gün beş kız çocuklu bir karı koca vardı; adam ille de erkek istiyor, sakat olsa bile razı...

atv'DEKİ Anadolu Ateşi, Kanal D'deki Bir Yıldız Doğuyor programından daha fazla tutuldu. Anadolu Ateşi yedinci olmuş, Bir Yıldız Doğuyor onuncu... Bakalım önümüzdeki günlerde durum değişecek mi?



TGRT haberlerini sunan Jülide Ateş, son yıllarda mutsuz, umutsuz bir görüntü sergiliyor. Yıllar önce haber spikerliğine başladığı günlerdeki ışıltısını aratıyor. Dün akşam izledim, tanıyamadım. Yine değişmiş, daha mutlu, daha sevimli, daha bakımlı bir hale gelmiş... Bence Jülide Ateş biraz daha gayret edip ilk günlerine dönmeli, asıl başarılı dönemi o görüntüsünde saklıydı.

YAZI:Tuna SERİM