BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Geliboluya modern çöp alanı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine modern bir çöp depolama alanı kurulacak.

Abone ol Gelibolu Belediyesinin Dünya Bankası ile birlikte yaklaşık 7 yıldır hazırlık çalışmalarını yürüttüğü ''Modern Çöp Deponi Alanı Projesi'' hayata geçiriliyor.

Bir süre önce ihaleye çıkartılan ''Çöp Deponi Alanı''nı, 2 milyon 940 bin YTL'ye merkezi Ankara'da bulunan Palet İnşaat firması yapacak.

Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, çevre ve ekolojik denge açısından önemli olan ve yıllardır Gelibolu için kanayan yara haline dönüşen mevcut çöp depolama alanından kurtulacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Gelibolu'nun bundan sonra ortaya çıkacak katı atıklarının düzenli ve planlı bir şekilde toplanacağına işaret eden Bingöl, ''Yaklaşık 7 yıl boyunca bu işi inatla ve sabırla takip ettik. Türkiye'de Dünya Bankasının bu desteğinden yararlanabilen 13 şanslı belediyeden birisiyiz'' dedi.

Bingöl, yeni alanın kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olacağını ve 90 bin metrekare alan üzerine kurulacağını bildirdi.

Tesisin, tüm Gelibolu Yarımadası'na hizmet edebilecek kapasitede planlandığına işaret eden Bingöl, ''Burası tüm yarımadadaki çöplerin entegre merkezi olacak. İnşaat çalışmaları ocak ayında başlayacak ve 8 ayda tamamlanacak'' diye konuştu.