BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.405,63
HABER /  GÜNCEL

Gelibolu'daki yangın büyüyor!

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda bugün çıkan yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

Gelibolu, Milas, Adana ve Mersin'de çıkan yangınlarda yüzlerce hektarlık alanlar kül oldu. Saatlerdir kontrol altına alınmayan Gelibolu'daki yangının ise rüzgarın etkisinin azalmasıyla hafiflediği belirtiliyor.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, alevlerin tarihi milli park alanına sıçramasının rüzgarın durumuna bağlı olduğunu söylemişti. Yangının milli park alanına sıçrama tehlikesinin ortadan kalktığı bildirildi. Gelibolu'ya 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangında ilk belirlemelere göre 50 hektarlık alandaki çam ağaçları zarar gördü.

Yangının şehitliklerin de bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park'a sıçrayıp sıçramayacağı yönündeki soru üzerine Çınar, "Gidişat, müdahalenin şekli, rüzgarın gücü bunlar belirleyici etken olacaktır. Dileğimiz en kısa zamanda en az zararla yangının söndürülmesi." diye konuştu.

gelibolu.jpg

Bölgede yangın devam ediyor, çıkan dumanın yüksekliği, yangının büyüklüğünü de ortaya koyuyor.

Çanakkale' de Gelibolu Yarımadası'nda Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında ormanlık alanda nedeni henüz belirlenemeyen orman yangını başladı. Saat 12.05' te ormanlık alandan yükselen dumanları Çanakkale boğazında geçiş yapan ticaret gemileri de farkedince ilk ihbarlar Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne deniz telsizinden yapıldı.

gelibolu1.jpg

Gelibolu yarımadası'ndaki orman kuleleri de yoğun duman üzerine bölgeye söndürme ekipleri sevketti. Çanakkale' de konuşlanan bir yangın söndürme helikopteri bölgeye sevkedildi.Yangına Gelibolu Yarımadası'nda görev yapan 10 kişilik 4 arazöz ekibi de gönderildi Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yoğun ormanlık alanda yükselen alevleri söndürmek için çalışma başlattı.