BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,03
HABER /  DÜNYA

Ünlü sanatçı İstiklal’de eşekle gezdi

Nasreddin Hoca’nın fıkralarından oluşan bir albüm hazırlayan ünlü sanatçı Erol Büyükburç, İstiklal Caddesi’nde eşeğe binerek vatandaşın ilgi...

Abone ol

Nasreddin Hoca’nın fıkralarından oluşan bir albüm hazırlayan ünlü sanatçı Erol Büyükburç, İstiklal Caddesi’nde eşeğe binerek vatandaşın ilgi odağı oldu.
Ünlü sanatçı Erol Büyükburç, Nasreddin Hoca’nın 10 fıkrasının bulunduğu ‘Halim Ne Olurdu’ isimli albümünün tanıtımını yaptı. Tanıtım sırasında Nasreddin Hoca kaftanı giyen Erol Büyükburç, İstiklal Caddesi’nde eşek ile gezdi. Vatandaşlar Erol Büyükburç’u Nasreddin Hoca kaftanı ile karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı vatandaşlar ise ünlü sanatçının takma sakalını okşadı.
Kendisinin bilmece şehrinden geldiğini ifade eden Büyükburç, “Dünyanın biraz neşesi kaçtı. Ne olursa olsun dünyaya neşeyi hatırlatmak, fıkra anlayışının tekrar gelişmesine ön ayak olmak için dünyaya tekrar geldim. Hepsinin ayrı ayrı derinlikli mesajları var. Burada arabaya binen insanlara hayret ediyorum. Eşeğe binmek ayrı bir zevk. Burada dezavantajları da var; eşekten düşen karpuza dönmeyeceksin, eşeği çok seveceksin. Bizim sade güzel bir yaşamımız vardı. Aile, arkadaşlar, dostlar birbirimizi severdik. Şimdi artık o duyguları kaybediyoruz” dedi.
Albümde 10 ayrı Nasreddin Hoca fıkrası bestelendi. Albümde ayrıca Nasreddin Hoca’yı anlatan şiir de yer alırken, albümün İngilizce, Rusça, Fransızca, Farsça, Çince, İtalyanca ve Almanya versiyonları bulunuyor. Öte yandan, albüme ismini veren ‘Halim Ne Olurdu’ parçasına Konya Akşehir’de klip çekilecek.