BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Özdemir’den bir havaalanı müjdesi daha

Limak Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı Nihat Özdemir, Siirt’teki havaalanının artık ihti...

Abone ol

Limak Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı Nihat Özdemir, Siirt’teki havaalanının artık ihtiyaçlara cevap veremediğini ve yeni bir havaalanı yapımı için arayışta olduklarını söyledi.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis Toplantısında konuşan işadamı Nihat Özdemir, Siirt’in mevcut havaalanının ihtiyaçlara cevap veremediğini, fiziki anlamda yetersiz kalan havaalanının yenilenmesi gerektiğini dile getirdi. Fiziki yetersizliklerden dolayı büyük uçakların Siirt Havaalanına inemediğini belirten Özdemir, şöyle konuştu: "Bu havaalanı pist uzatılmasıyla iyi bir noktaya ulaşamaz. Geçen gün devlet bakanı Egemen Bağış Siirt’e geldi. Havalimanının yetkilileri diyor ki inebilirsiniz, bizim pilotlar diyor ki biz inemeyiz. Nihayetinde Batman’a indik, işte böylesi sorunlar yaşadık. Siirt Havaalanının kente bir faydası kalmamıştır. Bingöl ve Şırnak’ta açıldı, bir iki ay içinde Hakkari Yüksekova’da açılıyor. Hayırlı olsun ama Siirt’te de yeni bir havaalanı yapılması gerekiyor çok büyük bir eksikliktir. Milletvekillerimiz ve valimizle yaptığımız bir toplantıda Eruh yolu üzerinde 8 kilometre uzaklıkta bir havaalanı yapılmasına karar verildi. Yeni bir havaalanı yapılırsa Siirt’in dünya ile bağlantısı daha da güçlenecek. Buraya sadece normal uçaklar değil, THY’nin büyük uçakları da gelebilecek.”
Özdemir, Kurtalan ilçesine kadar gelen trenin Siirt şehir merkezine uzatılması için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu da, mevcut havaalanının pistinin uzatılmasının hiçbir işe yaramayacağını, yeni bir havaalanının yapılması için Sanayi Odası olarak ellerini taşın altına koymaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.