BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,64
HABER /  GÜNCEL

Geleceğin çalışma dünyası

İnternet ve bilgisayar teknolojisinin geleceğinin tartışıldığı e-HR zirvesinde, geleceğin çalışma dünyası konuşuldu. David Hurst, insan kaynaklarını ele aldı.

Abone ol

İnternet ve bilgisayar teknolojisinin geleceğinin tartışıldığı e-HR zirvesinde, geleceğin çalışma dünyası konuşuldu. İK dünyasının Guru’su olarak kabul edilen isimlerden David Hurst, İngiltere’de online işe alım sisteminin devlet tarafından desteklendiğine işaret ederek; işsizlik sorununun çözümünde en verimli yolun internet olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, 4.500 üye firma ve 2.100.000 cv ile en büyük iş-eleman bulma sitesi olan www.kariyer.net’in sponsorluğunda İstanbul’da düzenlenen “e-HR Zirvesi”nde konuşan ve internetin gelecekte iş dünyasını çok daha fazla etkileyeceğine değinen Hurst, şirketlerin web siteleri ile kariyer sitelerinin giderek daha yoğun bir işbirliğine gireceğini ve emek piyasalarının dünya çapında bir networke sahip olacağını anlattı.

Halen 57 ülkedeki online işe alım sitelerine hizmet veren İngiltere merkezli www.onrec.com’un kurucusu olarak sektörün en önemli isimlerinden biri olan Hurst, hızla gelişen ve AB’ne entegre olan Türkiye’nin de bu anlamda teknolojiye ayak uydurduğunu anlattı.

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri anlatan Hurst, geleceğin çalışma dünyasını da anlattı. Hurst’e göre gelecekte iş arayanlar; internet üzerinden çalışma ofislerini görebilecek; nasıl bir ortamda çalışacağı ve ne iş yapacağı konusunda da bilgi sahibi olabilecek. İşe alım görüşmeleri de online yapılacak. Video konferansları ve online mulakatlar sıradan hale gelecek. Bu da önemli bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak.

Eleman arayan firmalar da, internetin altyapısını kullanarak; işe başvuran adayları gerek cv bazında, gerekse dlobal network bazında değerlendirebilecekler. Böylelikle İK sektörü, çok daha verimli, düşük maliyetli ve hızlı bir işleyişe sahip olacak. Çalışanların kariyer dosyaları artık online tüm dünya genelinde ulaşılabilir olacağı için aynı şehirde değil, farklı şehir ve ülkelerde de işe girmek-eleman almak çok daha kolay olacak. Yeter ki aranan eleman ile aranan işin nitelikleri birbirine uygun olsun...