BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Gel de çık işin içinden

Son yılların en tuhaf basketbol maçı oynandı. Fenerbahçe Ülker'in uzatmalara giden maçı boş tribünlere oynandı.

Abone ol

Herkes galibiyeti kutladı. Taraftar ve medya salonu terketti. Ancak konuk takımın itirazı kabul edilince uzatmalar 1 saat sonra boş tribünlere oynandı.

Fenerbahçe Ülker, ULEB Avrupa Ligi (E) Grubu 3. maçında, Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımı ile yaptığı maçta Solomon'un skor 79-79 iken son saniyede attığı basket sayıldı. Karşılaşma 81-79 tamamlandı.

Taraftarlar ve oyuncular galibiyetle bittiğini düşünerek Abdi İpekçi boşalttı. Ancak konuk takım son saniye basketinin süre dolduktan sonra atıldığını iddia ederek itiraz etti.

Hakemler ile maçın Yunanlı teknik komiseri Bakalis Panagiotis, görüntüleri birlikte inceledi. Panagiotis'in, görüntülerin anlaşılır olmadığına ve görüntülerden hareket ederek kesin karar verilemeyeceğine, bu nedenle uzatmaların oynanmasına karar verdiği bildirildi.

Alınan karar sonunda oyuncular, yaklaşık 1 saat sonra soyunma odalarından salona dönüp, uzatma dakikalarını boş tribünler önünde oynadı.

Uzatmalarda Fenerbahçe Ülker, 43. dakikada 85-83 önde geçti. Sarı-lacivertliler, pota altında Ömer Aşık ve Solomon ile sayı üretmeye devam ederek uzatmalarda son dakikaya 92-85 üstün girdi ve karşılaşmadan
da 95-91 galip ayrıldı.