BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

’’Geçmişin acısını çıkarıyoruz’’

Bursa’da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz hamdolsun hiç kaybetmedik. 8 seçimi 12 seneye sığdırmış bir AK Partili olarak geçmi...

Abone ol

Bursa’da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz hamdolsun hiç kaybetmedik. 8 seçimi 12 seneye sığdırmış bir AK Partili olarak geçmişte yaşadığımız mağlubiyetlerin acısını çıkarıyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Merinos AKKM’de düzenlenen AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda geçmiş dönemlerinde yaşadığı bazı olayları anlatırken duygulu anlar yaşadı. Refah Partisi döneminde milletvekilliği dönemini anlatan Arınç, "Refah’ın kuruluşunda yoktum, yasaklıydım. 1995’te birinci parti olduk. 6 milyon oy aldık arkası post modern darbe. Meydanlarda Bursa iyiydi ama benim bulunduğum yer 3 bin kişiyi topladığımızda hocamız ’ey muhteşem insan seli’ derdi. Kurban olduğum Allah 150 bin kişiyi de nasip etti bana. Bu güzler bunları da gördü" derken gözleri doldu.
AK Parti’nin kurulduğundan bu yana hiç başarısızlık ve mağlubiyet görmediğini ifade eden Arınç, "Allah bazen imtihan eder diye endişe ediyorum. Allah, çocukların, yaşlıların yüzü suyu hürmetine düştüğümüz yerden bizi kaldırıyor. Kalbimizin ne kadar temiz olduğunu, birbirimizi sevdiğimizi, masumların ve mazlumların yanında olduğumuzu biliyor" diye konuştu.

"GEÇMİŞİN ACISINI ÇIKARTIYORUZ"
Mart ayındaki yerel seçimleri değerlendiren Arınç, "Aldığımız yüzde 46’lık oy, genel seçimlerde yüzde 52’nin üstüdür. Allah’a şükür. Hep AK Partimiz başarılı olsun. Nice yıllar bu ülkeyi, hizmet edecek güzel insanlarla birlikte bizleri sevindirsin. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Herkes bir mazeret bulabilir. Çok şükür biz bugün mazeret üretmiyoruz, başarısızlık çok kötü bir şey. Ya zafer ya hiç. Hep kazanmak zorundayız. Bir defa mağlubiyet oldu mu, arkası iyi gelmez. Hep dinamik olmamız lazım. Milletle kucaklaşmamız lazım. Milletin derdine derman aramamız lazım. Dürüst olmamız, sözümüzü tutmamız lazım. Bugün CHP, kendine 10 tane mazeret bulabilir. MHP, 40 tane bulabilir. Kimseye inandıramaz. Halk sonuca bakar kazandı mı, kaybetti mi. Biz hamdolsun hiç kaybetmedik. 8 seçimi 12 seneye sığdırmış bir AK Partili olarak geçmişte yaşadığımız mağlubiyetlerin acısını çıkarıyoruz. Filan sandıktan 3 oy çıktı 5 oy çıktığı dönemlerini biliyoruz. Şüphesiz üzülürdük, yılmazdık. Millet bir gün takdir edecek, yeter ki biz çalışalım, düşüncemizi ne kadar haklı olduğumuzu bu millet görecek dedik. Yüzde 7.5 oy alan parti konumundan işe koyulduk. Bu yüzden 30 Mart seçimleri çok ciddi bir sınavdı. Bu sınavı büyük bir başarıyla geçtik" şeklinde konuştu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bursa’da yaptığı mitingde Başbakan Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı sert bir dille eleştiren Arınç, "Başbakanımızın bir iddiası vardı. ’Benim partim ikinci parti olursa, ben siyaseti ve genel başkanlığı bırakırım’ diyordu. Birinci parti olmak büyük bir iddia. Bunu muhalefet için hedef gösterecek değiliz. O kadar da acımasız değiliz. Ben onlara daha ufak bir hedef koymuştum. Mesela CHP. Bu kadar bağırıyorsun çağırıyorsun pabuç kadar dille hakaret ediyorsun. Bursa’ya gelmiş 1 saat konuşuyor 55 dakikasında 3 kelime kullanıyor. 3 kelimenin 3’ünü de haysiyetli bir insan ağzına almaz. Bir rakibi için hakaretler yağdıramaz. Terbiyesizlik yapamaz. Bana birisi böyle bir şey söylese haysiyetim incinir. Eskiden Türkiye’de cinayet işletecek sözleri sarf ediyordu. Hakkında dava bile açılmamış. Hakkında fezlekesi olmayan bir insana, ne hakla çirkin sözler söylüyorsun. Bir partinin genel başkanına nasıl hakaret edersin. Hangi yüzle ediyorsun, benim 150 bin kişi topladığım meydana zorla 10 bini kişi topladı, bize hakaret etti. Allah hakkından geldi" ifadelerini kullandı.

ARINÇ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA: "ALLAH SAKLASIN DİLEMEM Kİ BİR KASETLE GİDESİN"
"Millet bu hakaretlere tahammül etmez, Bunları yutmaz" diyen Arınç, CHP liderine yönelik tepkisini şu sözlerle sürdürdü:
"Sen kimsin, başbakan kim. Sen hangi kongrede seçim kazanarak geldin. Sen kasetle geldin, Allah saklasın dilemem ki bir kasetle gidesin. Sen nasıl bir genel başkansın ya. Senin siyasette ne kadar ağırlığın var. Ben sana yüzde 30 sınırı koydum. Böyle partiler iddialı partiler olabilir mi? Bu açıdan bakarsanız, AK Parti’nin başarısı gerçekten çok büyük."
2019 yılında Türkiye’de 3 seçimin yapılacağını dile getiren Arınç, "2019’da cumhurbaşkanlığı, genel seçimler ve yerel seçimler için sandığa gideceğiz. Hangi kalp buna tahammül eder. 2019’da 3 sandık var. 3 sandığın adayları olacak. Davranın bre. Hepiniz bugünü bekleyin. Sandıklar coşacak. Hepimiz güzel insanlar için sandıklara gideceğiz. Belediye başkanlarımızın başarısı 2019’un başarısı olacak" şeklinde konuştu.
(İHA)