BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

’’Gönlüm idamdan yana’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk cinayetleri konusunda “Benim gönlüm idamdan yana, olmadı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” dedi. Er...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk cinayetleri konusunda “Benim gönlüm idamdan yana, olmadı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” dedi. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda ise, “Kamuoyu araştırmaları devam ediyor” dedi.
Başbakan Erdoğan sabah saatlerinde TEM Otoyolu Türk Telekom Arena Stadı önünde şoförü Nimetullah Uğurlu ile birlikte trafik kazası geçiren danışmanı Ali İhsan (Mücahit) Arslan’ı tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti.
Ziyaretin ardından hastaneden ayrılan Başbakan Erdoğan burada kendisini bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet ederek şikayetlerini dinledi.
Bazı vatandaşların çocuk cinayetleri konusunda ’idam istiyoruz’ şeklindeki taleplerine Başbakan Erdoğan “Benim iki önerim var. Gönlümden geçen idam ama bu olmadı diğer önerim ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. Hiçbir şekilde cezaevinden çıkamayacak şeklinde yapılacak” dedi.
Erdoğan açıklamalarına rağmen tatmin olmayan vatandaşlara ise, “Bakın gönlümden geçenin idam olduğunu söyledim. Ama yasalarımızda idam yok. Onun için ağırlaştırılmış müebbet hapis diyoruz” diyerek vatandaşları bu konuda tatmin etmeye çalıştı.
Sohbet sırasında vatandaşlara kentsel dönüşüm konundaki fikrini soran Erdoğan, “Biz her türlü fedakarlığa hazırız ama siz de bize yardım edin” diyen vatandaşlara Erdoğan, “Biz sizin istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayız” dedi. Vatandaşların hastanenin yanına atık madde alanı yapılmasını şikayet etmeleri üzerine yanında bulunan yetkililere bu sorunu halledin talimatı veren Başbakan Erdoğan, kendisine sarılarak yüzünü okşayan yaşlı bir kadının da tedavi işlemlerinin ücretsiz yapılmasını istedi.

“CUMHURBAŞKANI OLURSANIZ PARTİ ÇÖKER”
Sohbet sırasında vatandaşlar Başbakan Erdoğan’ı alkışlayarak "Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Gerçi Cumhurbaşkanı olursanız parti çöker" dedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan gülümseyerek “Çökmez çökmez siz merak etmeyin” dedi.

“İSTİŞARE SÜRECİMİZ DEVAM EDİYOR”
Başbakan Erdoğan daha sonra basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı konundaki sorularını yanıtladı.
Erdoğan basın mensuplarının soruları üzerine “Şuan da istişare süreçlerimiz devam ediyor. Kamuoyu araştırmalarımız devam ediyor. Bütün bunlardan sonra da nihai kararımızı inşallah vereceğiz. Vakit gelir gelmez vereceğiz. Şuan için bir tarihimiz yok” dedi.
Ziyaret ettiği danışmanı Mücahit Arslan’ın durumunun iyi olduğunu bildiren Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)