BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,86
ALTIN 2.406,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze'de yeni çevre projeleri

Köşker, Ballıkayalar’ın daha güzel bir mekan haline getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışma yapacaklarını söyledi.

Abone ol

Gebze’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Ballıkayalar’da verilen kahvaltı ve ardından doğaya 100 adet keklik ve sülün salımıyla sona erdi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşerek Ballıkayalar’ın daha güzel bir mekan haline getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışma yapacaklarını söyledi.

BALLIKAYALAR’DA EN KISA SÜREDE ADIM ATACAĞIZ

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Ballıkayalar’da verilen kahvaltı ve yapılan çevre etkinliğinde konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ önümüzdeki dönemlerde Ballıkayalar’ı doğal dokusunu koruyarak daha güzel, daha cazip bir mekan haline getireceğiz. Ballıkayalar’da SİT alanında kalan, koruma alanı içerisinde bulunan yerler var. Burada yaşanan bir takım sorunların çözülmesi için en kısa sürede adım atacağız. Biraz zaman alacak ama Ballıkayalar’ı ülkenin her yanından insanları çekecek bir güzelliğe kavuşturacağız” dedi.

CADDELERE, BİNALARA YOLLARA DA SAHİP ÇIKALIM

Çevrenin sadece yeşilden, ağaçtan ibaret olmadığını kaydeden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “binalarımıza, caddelerimize, sokaklarımıza, yollarımıza hatta tabelalarımıza da özen göstermeliyiz. Binalarımızın, caddelerimizin görüntüsü de çevrenin bir parçası. Çevreye bir bütün olarak sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

DİLDERESİ TERTEMİZ AKACAK

Gebze ilçe protokolü ile çevreci öğrencilerin katıldığı piknikte konuşan GYTE Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Salim Öncel de, Ballıkayalar’ın bölgede gidilebilecek ilk 10 yer arasında yer aldığını söyledi. Doç.Dr. Salim Öncel, Çevre Bakanlığı’nın Dilderesi’nde arıtma tesisleri planladığını belirterek, “arıtma tesisleri faaliyete geçtikten sonra Dilderesi tertemiz akacak” dedi.

HAVA KİRLİLİĞİNDE ORTA SEVİYEDEYİZ

Kahvaltı sonrası GYTE Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Salim Öncel ve TÜBİTAK MAM’dan Dr. Bilgin Hilmioğlu, geziye katılanlar ve izci öğrencilerle çevre üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Bilgin Hilmioğlu, Türkiye’deki hava kirliliğinin dünya standartlarına göre orta seviyede bulunduğunu kaydetti. Hilmioğlu, “biz gelişmiş ülkelerden biraz daha şanslıyız. Sanayileşmemiz, gelişmemiz geç başladı” dedi.

Ballıkayalar’daki çevre etkinliğine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile birlikte başkan yardımcıları, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, CHP Gebze İlçe Başkanı İsmet Kara, AK Parti Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve diğer protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı. Köşker, etkinliği katılan öğrencilere tişört ve top dağıttı.