BIST 10.118
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.408,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler’de spora hücum var!

Kemer Mahallesi’ndeki Esenler Spor Kompleksi, hizmete girdikten kısa bir süre sonra edata ilçede sporun adresi oldu.

Abone ol

Yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, voleybol sahaları, güreş, Uzakdoğu sporları, masa tenisi gibi aktivitelerin yapılabildiği Kemer Mahallesi’ndeki Esenler Spor Kompleksi, hizmete girdikten kısa bir süre sonra edata ilçede sporun adresi oldu. Komplekse, sporsever ilçe halkı akın ediyor.

Esenler Kemer Mahallesi’nde yaklaşık 7 bin metrekarelik kapalı alanıyla Esenler halkına hizmet vermeye başlayan Esenler Spor Kompleksi, kısa sürede adete ilçede spor yapmak isteyenlerin adresi oldu. 17 Aralık 2009’dan bu yana Esenler Belediyesi tarafından işletilen tesis, sporseverlerin akınına uğradı. Çift tribünlü olarak inşa edilen salon 1168 kişi kapasiteli. Toplam 6.671 metrekare kapalı alanı bulunan kompleks içinde 25x12’lik, 5 kulvarlı, yarı olimpik bir havuz da bulunuyor.

Spor kompleksinde basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş, karate, judo gibi her türlü salon sporunu yapmaya elverişli çok amaçlı 4 ayrı salon bulunuyor. Branşlarında uzman ve çoğu A milli takım düzeyinde eğitmenler tarafından hizmet verilen komplekste, çok sayıda duş, hakem odası, antrenör odası, personel odası ve revir de yer alıyor.

Şu an 800 kişinin yararlandığı komplekste en yoğun ilgiyi yüzme kursu görüyor. Salı-Perşembe-Cumartesi ve Pazar günleri erkeklerin kullandığı havuzdan, Cumartesi öğleden sonra ve Çarşamba- Cuma günleri öğleden sonra kadınlar yararlanıyor. Hijyen konularında çok titiz davranan havuz yetkilileri, kayıt için mutlaka ayrıntılı bir sağlık raporu istiyor.

Sağlık raporunda, sarılık testi, tam idrar tahlili, mantar tarama sonucu yer alması gerekirken ayrıca kullanıcıların “spor yapmasında sağlık yönünden sakınca yoktur belgesi” alması gerekiyor. Bu belgelerin yanında kimlik fotokopisi, 1 adet fotoğraf, öğrenci veya kamu personeliyse ilgili belge ve ikametgâh isteniyor. Detaylı bilgi için: 0 212 429 09 83 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.

HERKES SPOR YAPACAK

Esenler’de spor altyapısının gittikçe güçlendiğine işaret eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Hakkı Başar Kapalı Spor Salonu’ndan sonra ilçemiz bir kapalı spor salonuna daha kavuştu. Kemer Mahallemiz’de Esenler Stadyumu’nun hemen yanında halkın hizmetine sunduğumuz spor kompleksi ile beraber bu bölge ilçenin spor merkezi haline geldi. Özellikle son açtığımız bu spor kompleksimizin içinde yüzme havuzunun olması vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Esenler Stadyumu’nda yüzlerce bayan koşu yapıyor. Esenler’de herkesin spor yapması için her türlü altyapıyı oluşturacağız. Hanımlar için özel bir kapalı spor salonu daha yapacağız” dedi.