BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.527,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze bilişim vadisine destek

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bilişim vadisinin Gebze’ye yapılmasının isabetli bir karar olacağını söyledi.

Abone ol

Bilişim vadisi ile ilgili soruları cevaplayan Başkan Köşker, “TÜBİTAK, GYTE, TSE, TÜSSİDE gibi bilim ve araştırma kuruluşları ilçemizde bulunuyor.

Gebze havaalanı, kara, deniz ve demiryolları açısından da oldukça elverişli ve stratejik bir konumda. Bilişim vadisi için Gebze uygun bir yer. Biz ilçemizde gerçekleştirilecek tüm projelerin önünü açmak için yardımcı oluruz” dedi.

Her hafta bir mahalleye konuk olarak mahallenin meselelerini dinleyen Köşker, Arapçeşme Mahallesi esnafının verdiği kahvaltıya katıldı.

Yardımcıları ile birlikte sabahın erken saatlerinde Arapçeşme’nin çeşitli sokak ve caddelerinde incelemeler yapan Köşker, daha sonra mahalle esnafı ile kahvaltı yaptı.

Köşker, “Haftanın bir günü sabah namazından sonra bir mahallede toplanıp halkın sıkıntısını görüşerek çare arıyoruz. Bizim için mesai hemen her gün sabah 05.00’den sonra başlıyor.

Gebze gibi bir yerde zamanı en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmek istiyoruz. Vatandaşımızın görüş ve projeleri bizim için ayrı bir önem taşıyor. Gebze’yi yaşanabilir, çağdaş bir kent haline hep birlikte getireceğiz” dedi.

Köşker, ilçe genelinde yürütülen belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnşaatı duran kent meydanının temmuz ayında ihaleye çıkarılacağını belirten Başkan Köşker, Eskiçarşı’nın üstyapı çalışmalarından sonra yeni görünümüyle Gebze’ye kimlik kazandırdığını söyledi.