BIST 10.716
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.521,36
HABER /  GÜNCEL

Yüzlerine bakarak mı öldürdüler!

Kekik toplayan köylülerin öldürülmesinin yanktıları sürüyor. Ailelerden ürkütücü iddialar var.

Abone ol

Hatay'ın Çardak Yaylası'nda kekik toplayan iki köylünün terörist sanılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma hakkında gizlilik kararı verildi, ancak iddialar ürkütücü.

60 yaşını geçmiş köylülere 16-20 metre mesafeden ateş açılmış. Köylülerin çevresinde 100’den fazla da boş kovan bulunmuş. Bu iddia köylülerin yüzlerine baka baka ateş edildiği anlamına geliyor. 

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanlığının inceleme başlattığı olayla ilgili her gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Edinilen son bilgilere göre, Hatay'daki güvenlik birimlerine Çardak Yaylası çevresinde hareketlilik olacağı bilgisi geldi. Bunun üzerine Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler, yayla yolu üzerinde pusuya yattı. Asker 28 Haziran gecesi konuşlandı. Güvenlik güçlerinin yaşları 63 ile 74 arasında değişen köylüleri terörist sanarak öldürdükleri olay da 28 Haziran sabahı saat 08.30 sıralarında meydana geldi.

17 METREDEN ATEŞ EDİLMİŞ!

Olayda yaralanan 70 yaşındaki Mustafa Sak'ın damadı Hüseyin Ülger, babasıyla birlikte uğradıkları saldırıda yaşamını yitiren Mustafa Fil ve Ali Dalmış'ın cesetlerinin askerlerin konuşlandığı pusu yerine 16-17 metre mesafede bulunduğunu söyledi.
Olaydan sonra babasının cenazesini incelediğini belirten Murat Fil şunları söyledi:
"Cenazeyi gördüm. Özellikle ayak bileklerinin bulunduğu bölgede 6-7 mermi giriş çıkış yeri var. Ayrıca vücudunun üst kesimlerinde mermi izinden farklı olarak izler vardı ve bunlar da vücuduna işlemişti."

BU İŞİN ALTINDA BAŞKA ŞEYLER VAR

Asker kurşunuyla hayatını kaybeden Ali Dalmış'ın oğlu Murat Dalmış da olay nedeniyle çok öfkeli. Dalmış, "Gediktepe'de dağın başında çoban sandıkları teröristler 11 askeri şehit etti. Kekik toplayan babamı da piknik alanında terörist sanıp vurmuşlar. Bunu kimse izah edemez. Bunun altında başka şeyler yatıyor." dedi. 'Yasak bölge' iddialarını yalanlayan Dalmış, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

DUR İKAZINDA BULUNULMADI

Skandal olaydan yara almadan kurtulan İbrahim Yalçın, güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Yalçın, olay anını şöyle anlattı:
"Daha kekik toplayacağımız alana yeni gelmiştik. Bir anda silah sesleri duydum. Hemen yere yatarak saklandım ve daha sonra kendimi yakında bulunan dere yatağına attım. 'Dur' ihtarı yapıldığını duymadım. Uzun süre bulunduğum yerden çıkmadım. Silah sesleri bir türlü kesilmedi. Ben de sürüne sürüne ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştım. Yanımda bulunan arkadaşlarım ne oldu bir türlü arkama bakamadım. Daha sonra Çardak Yaylası'nda bulunan evime geldim. Ben jandarmayı arayıp haber vermeyi düşünürken ekipler beni aldı.

CESETLER ÜST ÜSTE TAŞINDI

Ne askeri, ne de siyasetçilerden hiçbir devlet yetkilisinin katılmadığı cenaze töreninde bir de skandal yaşandı. Hassa'da cenaze aracı bulunmaması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'nın tahsis ettiği özel bir minibüsle getirilen 2 cenaze, cenaze torbası içinde minibüsün koridorunda üst üste konularak taşındı.