BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  DÜNYA

Gazze'den İsrail'e roketli saldırı

Gazze Şeridinde Filistinli militanlarca gün içinde İsrail'e 4 ayrı Kassam roketi saldırısı düzenlendi.

Abone ol

Son roket saldırısı akşam saatlerinde yapılırken, İsrail'in güneyindeki yerleşimlerin açık alanlarına isabet eden roketler herhangi bir zarara neden olmadı.

Dün ve perşembe günü de Gazze'den İsrail'e roketler atılmış, Perşembe günü Taylandlı bir işçi hayatını yitirmişti.

Roket saldırılarının ardından Perşembe gecesi ve dün gece İsrail uçakları, Gazze ve bölgenin güney kesimlerini bombalamış, dün geceki saldırıda 14 Filistinli, Perşembe gecesi ise 2 Filistinli yaralanmıştı.

İsrailli yetkililer, Kassam roketi saldırılarından bölgede kontrolü elinde bulunduran Hamas hareketini sorumlu tutuyor.

Öte yandan, bölgeyi ziyaret etmekte olan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, İsrail'i Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kaldırmaya, Filistinli militanları da Gazze'den roket saldırılarına son vermeye çağırdı.

Ban, akşam saatlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Kudüs'te bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Ban, Birleşmiş Milletler'in İsrail ve Filistinliler arasında, önümüzdeki 2 yıl içinde sonuç getirecek bir müzakere süreci görmeyi amaçladığını kaydetti.

BM Genel Sekreteri ayrıca, tarafların müzakere sonuçlarını etkileyebilecek davranışlardan da kaçınmalarını istedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Peres de, dünya ülkelerinden, Filistinli militanlarca kaçırıldıktan sonra 3,5 yılı aşkın süredir Gazze'de tutulu bulunan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest kalmasını sağlamaya yardımcı olmalarını istedi.