BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  DÜNYA

Gazze'de ölü sayısı 609'a yükseldi! İşte son durum SON DAKİKA

Gazze'den son dakika haberleri... İsrail'in 15 gündür devam eden ve çoğunlukla sivilleri hedef alan bombardımanı sonucu Gazze'de ölenlerin sayısı 609'a yükseldi SON DAKİKA

Abone ol

Gazze'de son durum ne? Gazze son dakika haberleri...

İsrail ordusu, Gazze'yi vurmaya devam ediyor... Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana 154 çocuğu öldürdüğünü duyurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Gazze'de ölenlerin sayısının 609'a yükseldiği bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Han Yunus kentinde bulunan bir bina İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu. Enkaza dönen binada yapılan kurtarma çalışmaları ile Selam ailesinden bir kişi öldü, sekiz kişi yaralı olarak kurtarıldı.

gazze.20140722164741.jpg
BİR İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu Gazze'de bir askerlerinin daha öldürüldüğünü duyurdu. Bu ölümle İsrail'in kaybı 28'e yükseldi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor. Tanklar Gazze'nin doğusunu vuruyor. Fotoğraftaki adamın market deposu bu sabah yıkıldı.

screen-shot-2014-07-22-at-4.30.32-pm.png

ÖLÜ SAYISI 609

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 609'a yükseldi. 3 bin 720 Filistinli yaralı.

gazzede son durum filistin son dakika haberleri

İSRAİL ORDUSU KAYIP ASKERİN ADINI AÇIKLADI


İsrail ordusu Gazze'de kayıp olan İsrail askerinin adının Oron Shaul (21) olduğunu açıkladı.

Kassam Tugayları da önceki gün yaptığı açıklamada bir İsrail askerini ele geçirdiklerini belirtmişti. Askerin künye ve üniformasını yayınlayan Kassam Tugayları'nın elinde olduğunu söylediği askerin adı da Oron Shaul.

İsrail ordusu kaynakları, Hamas'ın askerin cansız bedenine ulaşmış olabileceğini söylüyor.

604 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 604'e yükseldiğini açıkladı.

9_tv_960x405_03.gif

ABD'DEN GAZZE'YE YARDIM

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika'nın Gazze'ye 47 milyon dolarlık insani yardım yapacağını açıkladı.

BAŞBAKAN YARDIMCISININ EVİ BOMBALANDI


İsrail, Gazze’nin Şeyh Rıdvan bölgesinde eski başbakan yardımcısı Ziyad Zaza’ya ait bir evi de bombaladı.
İsrail ordusu pazar günü sokak ortasında sivilleri katlettiği Şecaiyye'deki bombardıman da sürdürüyor.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail uçakları bir camiyi hedef aldı. Saldırıda cami büyük hasar gördü. Gazze'de diğer iki cami de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisi İsrai'in tüm tünelleri yok etmeden saldırılarını durdurmayacağını söyledi.

OKULLARA SIĞINIYORLAR

102 bin 788 Filistinli Birleşmiş Milletler'in hizmete açtığı okullara sığınmış vaziyette.

BATI ŞERİA'DA BİR ÖLÜ

Batı Şeria’da yapılan protesto çağrılarıyla Filistinli göstericiler sokağa döküldü. İsrail protestoculara karşı gerçek mermi kullandı.

Batı Şeria’da bir Filistinli genç İsrail güvenlik güçleri tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Yönetimin üç gün yas ilan ettiği Filistin'de pazartesi günü Filistinli esnaf Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ile Doğu Kudüs'te kepenk kapatmıştı. İsrail'in Arapların yaşadığı bölgelerinde yaşayan Filistinli esnaf da eyleme destek verdi.

Resmi kurum, banka ve üniversitelerdeki çalışanların greve gitmesi dolayısıyla Batı Şeria'da bulunan resmi kurumlar da gün boyu hizmet vermedi.

12.37 İsrail, Birleşmiş Milletler'in insani yardımlar için talep ettiği 5 saatlik ateşkesi reddetti. 

11.52 Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Gazze'deki şiddetin durması için İsrail-Hamas arasında acil ateşkes çağrısı yaptı:

Hiçbir şey, tansiyonu ve kini artırmaktan, daha fazla kurbana neden olmaktan başka bir işe yaramayan saldırı ve katliamlara gerekçe gösterilemez. 

41484.gif

OBAMA'DAN SÜRPRİZ GAZZE ÇIKIŞI


ABD, İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonu ilk kez açık dille eleştirdi. Obama, "Artık daha fazla sivilin öldürüldüğünü görmek istemiyoruz" dedi.

Gazze'de artan can kayıplarından ciddi endişe duyduklarını belirten ABD Başkanı Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ateşkes konusunda girişimlerde bulunmak üzere Ortadoğu'da bulunduğunu söyledi.

Obama, "Birçok defa söylediğim gibi, İsrail'in Hamas'ın roket ve tünel saldırılarına karşı kendisini savunma hakkı vardır. İsrail, operasyonlarının neticesinde, Hamas'ın Gazze'deki terörist altyapısını zaten önemli ölçüde zarara uğrattı" dedi.

Obama, Filistinli sivillerin ölümlerinin giderek sayısının artması ve İsraillilerin can kayıplarından ciddi endişe duyduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail ve Filistin'in "ateşkes" çabalarını görüştü.

gazzede-son-durum-olu-sayisi-kaca-cikti--gazze-son-dakika-haberleri.jpg
[PAGE]İSRAİL KABUL ETTİ: BİR ASKERİMİZ KAYIP

İsrail ordusu ise operasyonun 15'inci gününe girilirken, şu ana kadar 27 askerini kaybettiğini açıkladı.

İsrail ordusu ayrıca Gazze operasyonuna katılan bir askerinin kayıp olduğunu duyurdu. Çatışmada öldürüldüğü tahmin edilen kayıp İsrailli askerin, Hamas'ın elinde olduğu düşünülüyor.


Haaretz'in haberine göre, İsrail ordusu, Pazar günü Şicaiyye'de saldırıya uğrayan bir zırhlı araçtaki yedi İsrailli askerden altısının cesedine ulaşıldığını ancak bir askerin kayıp olduğunu açıkladı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları önceki gün Şaul Aron adlı bir İsrailli askeri rehin aldıklarını duyurmuştu.

İsrail’in BM temsilcisinin reddettiği iddiayla ilgili ordu sözcüsünden askerin kaçırılma ihtimalini dışlamadıkları ve konuyu araştırdıkları yönünde açıklama gelmişti.

TOP ATEŞİ SÜRÜYOR

Bu arada, İsrail topçu birliklerinin başta Şicaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze'nin doğusundaki sınır bölgeleri yeniden bombalamaya başladığı ve bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi yakınlarına beş roketin düştüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail topçu birlikleri, Şicaiyye ve Tuffah mahallelerini yoğun şekilde bombalamaya başladı.

Saldırıda onlarca kişinin yaralandığı ve bölgedeki binaların yerle bir olduğu ifade edildi.

Bölgeye giren İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların yaşandığı, İsrail topçu birlikleri ve savaş uçaklarının attığı bombaların seslerinin duyulduğu kaydedildi.

3 CAMİ VURULDU

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde düzenlediği hava saldırılarında 3 camiyi hedef aldığı iddia edildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin ortasındaki Şuheda el-Aksa Camisi'ne füze attı. Saldırıda cami tamamen yıkılırken, çevre binalardaki onlarca evde ise ciddi hasar meydana geldi.


israil-gazzede-camileri-bombaliyor.jpg


Filistin Bağımsız İnsan Hakları Heyeti Başkanı Sabah Abdulazim yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun çocukların ölümü karşısındaki sessizliğinin 'utanç verici' olduğunu belirtti.
Abdulazim çocukların katledilmesi karşısında dünya kamuoyunun harekete geçmesini istedi.

Bu arada Ramallah'ın güneyindeki Ceba kontrol noktasında bir Filistinli genç İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybetti.

HAMAS DÜĞMEYE BASTI İSRAİL ATEŞ ALTINDA

Hamas'a bağlı Kassam Mücahidleri'nin İsrail'in Aşdod kasabasına attıkları roketlerin onlarca eve isabet etti. Evlerin bazılarında yangın çıktığı, yaralalanan İsrailliler olduğu kaydedildi.

İSRAİL ASKERLERİ GAZ KULLANDI

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra kentine henüz ne çeşit olduğu bilinmeyen "kötü kokulu" bir gazla saldırdığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım arazilerini hedef aldığı saldırıda gaz kullandığını, bölgeyi yoğun bir duman ile kötü bir kokunun sardığını, başta kadın ve çocuklar olmak üzere onlarca kişinin bundan etkilendiğini dile getirdi.



gazzede-hastane-bombalandi.jpg
HASTANEYE SALDIRI

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi'nin üçüncü katına bomba yağdırdı. 5 Filistinli hasta öldü, 15 kişi yaralı.

İsrail yönetimi, çok sayıda hasta ve yaralının olduğu hastanenin boşaltılması uyarısı yaptı.
İsrail saldırılarında Sekeni Mahallesi'nde 4 çocuk hayatını kaybetti.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nde görevli bir doktorun yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hastanemiz bombalandı. Şimdi de boşaltmamız isteniyor. Bu kadar hastayı nereye götürelim? Buradaki yaralı ve hastaları ne yapacağız? Ambulanslarımız yok. Ağır yaralılar var. Yoğun bakımda olanlar var. Ne yapacağız bu yaralıları. Açık açık öldürülüyoruz. Ölün deniyor bize. Dünyaya sesleniyorum. Ne yapacağız? Ey dünya neredesiniz? Ey Araplar neredesiniz? Hastane bombalanıyor, insanlara hizmet veren kuruluş bombalanıyor. Burada yatan hastaların aralarında çocuklar, yaşlı kadınlar var."

gazze-son-durum-son-dakika-haberleri.jpg
[PAGE]
10 ASKER ÖLDÜRDÜK


Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'nin Şucaiyye mahallesinin doğusunda pusuya düşürülen İsrail askeri birliğiyle girdiği çatışmada 10 İsraill askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bu arada Doğu Kudüs’ün Nasıra bölgesinde Filistinlilerin protesto gösterileri başladı. İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da da dükkanlar açılmadı. Akşam saatlerinde iftardan sonra da gösteriler bekleniyor.

İsrail ordusu pazar günü sivil katliamı yaptığı Tuffah, Şecaiyye ve Zeytun semtlerini fosfor bombalarıyla vuruluyor.

İsrail ordusunun Gazze'de fosfor bombası kullandığı iddia ediliyor. 

Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, "İsrail yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilaçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Doktorlarımız bunları tedavi edemiyor. İsrail fosfor bombası kullanıyor, bu doğru" dedi.

İSRAİL ORDUSU SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Gazze’de Filistinli bir sivilin ateşkes süresi içinde İsrail ordusundan bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü gösteren görüntüler yayınlandı.


Al Jazeera Muhabiri Vael Duhduh, "Şecaiyye semtinin kuzeydoğusu yoğun bombardıman altında. Şaif bölgesi fosfor bombalarıyla vuruluyor. Gazze sağlık ekipleri bölgeye girişin imkansız olduğunu söylüyor. Hareket eden hayvanlar dahi hedef seçiliyor. Korkunç bir bombardıman var. Hiçbir hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadığı evler hedef seçiliyor. Tanklardan da ateş açılıyor" notlarını aktardı.

İsrail 2009 ve 2012'deki Gazze saldırılarında da yine fosfor bombası kullanmıştı.

rekor-kiran-filistin-kavgasi-gazzede-son-durum.jpg

ÇİVİ BOMBASINDAN YARALANANLAR VAR


İsrail'in Cenevre Anlaşması'na göre kullanımı yasak olan çivi bombası fırlatıyor. Bu bomba küçük olmasına rağmen 5 bin çivi yayıyor.

Çivi bombası ayrıca, düştüğü yerin kilometrelerce uzağına kadar çivi fırlatabiliyor ve çivilerin her biri 3 cm uzunluğunda.

İsrail şu ana kadar bu bombalardan 5 adet kullandı. Bu nedenle yaralanan çok sayıda kişi hastanelere taşındı.

gazze son dakika türkiyede gazze için 3 günlük yas

[PAGE]SEKİZ AYLIK BEBEK ÖLDÜRÜLDÜ


Ayrıca Beyt Hanun bölgesi de ateş altında. Şecaiyye'ye ambulans giriş çıkışlarına izin verilmediği için cesetlere ve yaralılara ulaşılamıyor.

Şecaiyye bölgesinde şu ana kadar ulaşılabilen ölü sayısı 75’e yükseldi. Yıkılan evlerin enkazında da onlarca kişi var.

Gazze'de sadece pazartesi ölen 55 kişiden en az yedisi çocuk. Bunlardan biri de sekiz aylık bir bebek. Ambulanslar hâlâ Gazze’nin kuzeyinde bombalanan bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

İsrail hareket halindeki araçları hedef aldığı için bombardıman sonrası çıkan yangınlar da söndürülemiyor.
Evlerinden çıkamıyorlar

İsrail askerleri, Gazze halkına kenar semtleri terk ederek iç bölgelere gitmeleri için çağrı yapıyor. Gazzeliler ise bombardıman sürdüğü için evlerinden dışarı çıkamıyor.

İsrailli yetkililer, Gazze’deki iki ayrı saldırıda beş İsrail askerinin öldüğünü açıkladı. Hamas adına açıklama yapan bir yetkiliye göre ise, 10 İsrail askeri öldürüldü.

gazzede-son-durum,-gazze-israil-savasi.gif

İsrail'in Gazze operasyonları nüfusun yoğun olduğu bölgelere doğru yayılıyor.