BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gazzede İsrail katliamı

İsrail birliklerinin sürdürdüğü operasyonda ölen Filistinliler'in sayısı 7'ye yükseldi.

Abone ol

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus ve Refah'ta İsrail birliklerinin sürdürdüğü operasyonda ölen Filistinliler'in sayısı 7'ye yükseldi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabahtan bu yana tanklar eşliğinde son dönemin en büyük operasyonlarından birini gerçekleştiren İsrail ordusu askerleri ile militanlar arasındaki çatışmalar sürüyor.

İsrail tanklarının, Han Yunus ile Refah arasındaki El Fukhari köyü bölgesinde sabah bir eve açtığı ateşte ağır yaralanan bir Gazzeli, hastanede yaşamını yitirdi, birçok kişi de yaralandı.

Muhammed Ebu Mustafa (25) adlı ölen kişinin, Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın bir üyesi olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları, El Fukari Belediyesi yakınında, uçaklardan atılan bir füzenin isabet ettiği araçta bulunan 3 kişinin de öldüğünü bildirdiler.

Filistin Sağlık Bakanlığı İlkyardım Bölümü Başkanı Muaviye Hasaneyn ise ambülansların, vurulan aracın bulunduğu bölgeye yoğun tank ateşi nedeniyle giremediklerini, bu nedenle ölü ve yaralıların henüz bulundukları bölgeden alınamadıklarını söyledi.

Filistin Televizyonu'nun yayınladığı operasyon görüntülerinde, yerlerde yatan ölü ve yaralıların ambülanslarla değil, ancak bölgedeki vatandaş ve diğer militanlarca ateş altından çekilmeye çalışıldığı gözlendi.