BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gazze'de çatışma: 4 Filistinli öldü

İsrailli ve Filistinli kaynaklar, Gazze Şeridi'nde yaşanan şiddet olaylarında dört Filistinli militanın öldüğünü ve beş İsrailli askerin yaralandığını açıkladı.

Abone ol

İsrailli ve Filistinli kaynaklar, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda dört Filistinli militanın öldüğünü ve beş İsrailli askerin yaralandığını açıkladı.

Gazze ile İsrail arasında geçen ay ortaya çıkarılan tüneli yıkmakta olan askerler, atılan bomba sonucu yaralandı.

Bir Filistinli militanın askerlerin ateş açması, üçünün ise İsrail uçaklarının hava saldırısı sonucu öldüğü belirtildi.

Perşembe gecesi Han Yunus bölgesinde tüneli yıkarken, militanların kullandığı patlayıcı sonucu yaralanan askerlerden birinin durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

İsrail ordusundan yapılan bir açıklamada askerlerin "ateş açtığı ve bir teröristi doğrudan vurduğu" ifade edildi.

'Gazze İsrail'in cehennemi olacak'

Birkaç saat sonra İsrail uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki başka bir tüneli vurdu. Reuters haber ajansı, Hamaslı bir kaynaktan alınan bilgiye göre, saldırı anında içeride olan üç Hamas üyesinin öldüğünü duyurdu.

Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas, ölen dört militanın, örgütün silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayı'na mensup olduğunu açıkladı.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail askerlerine yapılan saldırıyı "kutsadı" ve İsrail'e "acı bir ders" verildiğini ifade etti.

Zuhri, "Gazze İsrail'in cehennemi olacak." dedi.

Geçen ay İzzeddin El Kassam Tugayı, 1,7 km uzunluğunda bir tünel kazdığını açıklamıştı. Militanların İsrail'e sürpriz bir saldırı düzenlemeyi planladığına inanılıyor.

Batı Şeria'da baskın

Filistinli kaynaklar, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın kuzeyinde yaptığı bir baskın sırasında çıkan çatışmada da bir Filistinlinin öldüğünü duyurdu.

Olay üzerine onlarca Filistinli, İsrail askerlerine taş attı.

İsrail ordusu, Kabatiye bölgesindeki olayı araştırdıklarını belirtti.

Son haftalarda çıkan çatışmalarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.