BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Dilini uzatan bazı CHP’liler var

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Dilini uzatan bazı CHP’liler var, onların diline ya biber süreceğiz ya da bastonla pe...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Dilini uzatan bazı CHP’liler var, onların diline ya biber süreceğiz ya da bastonla peşinden kovalayacağız artık” dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Feshane’de düzenlenen Bitlis Günleri etkinliğini ziyaret etti. Bitlis’in meşhur yemeği Büryan Kebabı ve Karakovan Balı yiyen Bağış, stantları tek tek dolaşarak satıcılarla tokalaştı. Bir esnafın, kendisine ceviz ağacından yapılmış baston hediye etmesi üzerine Bağış, “Dilini uzatan bazı CHP’liler var, onların diline ya biber süreceğiz ya da bastonla peşinden kovalayacağız artık” diyerek espri yaptı.

"EN İYİSİ BİTLİS"
Stantları gezen Egemen Bağış, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bağış, daha önce de Feshane’de düzenlenen birçok memleket etkinliğine katıldığını belirterek "Ancak şunu açıkça belirtmeliyim ki, gezdiklerim arasında en iyisi Bitlis günleri” diye konuştu. Geleneksel Bitlis konukseverliğine hayran kaldığını belirten Bakan Bağış, “Bitlis adeta bizim Kutup Yıldızımız, bize yol gösteren bizim değerlerimiz açısından çok önemli olan, ilim ve irfan değerleriyle ülkemizdeki tüm vatandaşlarının, manevi dünyasında büyük izi olan bir şehrimiz. Ben de Siirtli olarak, Bitlis’in yarı hemşehrisi sayılırım, ancak bir İstanbul milletvekili olarak, Bitlisli kardeşlerimizin Peygamber Efendimiz’in müjdelediği tek şehir olan İstanbul’a, ne denli katkı sağladıklarını görüyor ve biliyorum” dedi.

’5 MİNARE’ DÜNYACA MEŞHUR
Bitlis’in güzelliklerinden de bahseden Bağış, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bitlis’in 5 minaresi sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bilinen bir zenginliktir. İnşallah Bitlis’in kahramanlığı, insanlığı ve misafirperverliği tüm dünyada ön yargıların kalkmasına ve Türkiye’nin, AB sürecinde güçlenmesine ön ayak olacaktır. Burada gösterilen konukseverliğe teşekkür ediyorum.”
(İHA)