BIST 10.619
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.489,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Balyoz mağdurlarının isyanı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın hukuka saygısı varsa karara itiraz etmesi gerekir" dedi.

Abone ol

CHP'nin Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Balyoz davasının tutuklu sanıklarının yakınları ile Meclis'te birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Chp Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hüküm giyen subayların ailelerinin yaşadıkları maddi ve manevi zorluklara dikkat çekerek, tutuklu sanıkların küçük çocuklarının babalarının cezaevinde olduğunu bilmediğini ifade etti. Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin nikahı için Silivri Cezaevi'ne gittiklerinde karşılaştıkları tutuklu bir albayın ikiz kız çocukların babalarının tayinini çıkarmasını istediğini söyleyen Ağbaba, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın hukuka saygısı varsa karara itiraz etmesi gerekir" diye konuştu.

"Hukukun nasıl katledildiğini film gibi izliyoruz" diyen Nurettin Demir ise, yargının alınan kararla güveninin kaybettiğini iddia etti.

Albay Mehmet Örge'nin eşi Sanem Örge, eşi ve arkadaşları tarafından yazılan ailelerin yaşadıkları sorunlar ve mağduriyetlerinin anlatıldığı bir mektubu okudu. - Ankara