BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.424,57
HABER /  DÜNYA

Gazzede adam kaçırma kriz yarattı

Gazze'de bir İspanyol vatandaşının daha kaçırılması tepki yarattı.

Abone ol

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'de bir yabancının daha kaçırılmasının ardından, ''adam kaçırma eylemleri ahlak dışı'' açıklamasında bulundu.

İsmail Haniye, Gazze'de bir İspanyol vatandaşının kaçırılmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, ''Adam kaçırma eylemlerini ahlak dışı buluyoruz ve kaçırılan kişinin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Haniye, Filistin İçişleri Bakanlığı'na, kaçırılan kişinin hızla serbest bırakılmasını sağlamak için çaba sarfetme talimatı verdiğini de söyledi. Güvenlik kaynakları da, kaçırma olayının ardından polisin alarma geçirildiğini ve kaçırılan İspanyol vatandaşının yerinin saptanması için arama çalışmalarının başlatıldığını kaydettiler.

Bugün kaçırılan kişinin, ''Barış İçin İşbirliği Asamblesi'' adlı bir yardım kuruluşu adına çalışan 34 yaşındaki İspanyol vatandaşı Roberto Villa olduğu açıklanmıştı. Kim tarafından kaçırıldığını henüz bilinmeyen Villa, Gazze Şeridi'nde 1 hafta içinde kaçırılan 2. İspanyol oldu.

AP Ajansı için çalışan İspanyol foto muhabiri Emilio Morenatti, geçen hafta yine Gazze Şeridi'nde silahlı kişilerce kaçırılmış ve birkaç saat sonra da serbest bırakılmıştı. Foto muhabirinin kaçırılması olayını hiçbir örgüt üstlenmemişti.