BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziosmanpaşa'da çok tehlikeli gerginlik

İstanbul'da terör örgütü yandaşı bir grup gösterici İETT'ye ait yolcu otobüsüne molotofla saldırdılar.

Abone ol
Gaziosmanpaşa Maydanı'nda geçtiğimiz gün Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ile ülkücüler arasında yaşanan gerginliğin ardından taraflar bir kez daha karşı karşıya geldi. 
 
İlçede akşam saatlerinde ise bir başka gerginlik vardı. Terör örgütü yandaşı bir grup İETT yolcu otobüsüne molotoflu saldırıda bulundu. Göstericiler çıkan yangını söndürmek için olay yerine gelen itfaiye aracına da saldırdı.
 
Gaziosmanpaşa’da pazar günü yaşanan ve bir kişinin  silahla vurulduğu olayların ardından bugün tekrar stant açmak isteyen BDP’liler ile meydanda toplanan grup arasında gerginlik çıktı. Karşı karşıya gelen gruplara polis müdahale etti.

040620141615316312599_2.jpg
 
BDP İstanbul İl Eşbaşkanları Arife Çınar ile Emrullah Bingül’ün de aralarında bulunduğu grup Gaziosmanpaşa Meydanı’nda toplandı. BDP’nin başlattığı "Öcalan’a özgürlük" kampanyası kapsamında tekrar stant açmak isteyen grup basın açıklaması yaptı.

197.jpg 
 
Basın açıklaması yapılırken meydanda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, BDP’lilere tepki gösterdi. İki grup arasındaki gerginliğe polis müdahale etti. Ara sokaklarda birbirlerine taş atan gruplara polis, plastik mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesiyle gruplar dağıldı.
 
YOLCU OTOBÜSÜNÜ YAKTILAR 
 
Edinilen bilgiye göre, olay, akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Fatih Caddesi'nde meydana geldi. Bölgede toplanan yasadışı terör örgütü mensupları, seyir halindeki bir yolcu otobüsünü durdurarak yolcuları indirdi. Göstericiler daha sonra otobüsü attıkları molotoflarla yaktılar.

fft16_mf4441930.jpeg
 
Göstericiler ihbar üzerine yanan otobüsü söndürmek üzere olay yerine gelen itfaiye aracına da saldırdı. Atılan molotof kokteyli ile itfaiye aracı aniden alev aldı. İtfaiye erlerinin terk ettiği araç alev alev yanarken, bölgeye çevik kuvvet ve terörle mücadele polisleri sevk edildi.

175.20140604194929.jpg