BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  SAĞLIK

Küçük bir kesiyle kansere neşter!

Minimal İnvaziv Üroloji Derneği tarafından düzenlenen kongre Ankara'da gerçekleştirildi.

Abone ol
Minimal invaziv cerrahiyle özellikle böbrek kanseri hastalarının yaşam kalitesi artıyor. Bu neşter ağrısız, izsiz, zahmetsiz bir ameliyat sunuyor.
 
MİNİMAL İnvaziv Üroloji Derneği tarafından düzenlenen “3. Ulusal Minimal İnvaziv Ürolojik Cerrahi Kongresi” 30-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi. Kongrede öne çıkan en önemli gelişme ise Minimal invaziv cerrahi tekniklerin, günümüz cerrahisinde kullanılmaya başlanmasıydı. Bu yöntem hastalarda komplikasyonlara izin vermiyor, iyileşme süresini kısaltıyor ve iz bırakmıyor. Özellikle böbrek kanserlerinde kullanılan bu yöntem sayesinde birçok hastanın yaşam süresi uzadı. 
 
Üroloji Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, "Böbrek kanseri tüm yetişkin kanserlerinin %2-3’ünü oluşturmaktadır. Günümüzde ultrason ve tomografi gibi görüntülemelerle bu kanserlerin büyük bir kısmı böbreğe sınırlı iken yakalanabiliyor. Böbrek fonksiyonlarının korunması bu hastalar için yaşam süresi göz önüne alındığında oldukça önemlidir. Küçük böbrek kanserlerinin cerrahi tedavisinde altın standart ise kullanılan yöntem; böbrekteki kitlenin çıkarılmasıdır. Günümüz ürolojisinde minimal invaziv yöntemle bu işlem kolayca yapılabilmektedir” diye konuştu.