BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,56
HABER /  POLİTİKA

Gazilerden Karayalçın tepkisi

Ohal Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği, Karayalçın'ın CHP Ankara adayı olmasını protesto etti.

Abone ol

Ohal Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği, Murat Karayalçın'ın CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını protesto ederek, CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

Dernek Genel Başkanı Müslüm Öztürk, CHP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Karayalçın'ı, DEHAP ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle eleştirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 2004 yılındaki bu işbirliğine tepki gösterdiğini ifade eden Öztürk, ''Şimdi Murat Karayalçın'ı Ankara'dan aday gösteriyor. Şehit aileleri ve gaziler olarak bu bizim kanımıza dokunuyor'' dedi.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri, CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. Bu sırada CHP Gençlik Kolları üyesi bir genç, grubu genel merkeze çay içmeye davet etti. Dernek Genel Başkanı Öztürk, daveti, teşekkür ederek reddetti.

Bazı CHP'liler gruba, ''Siyah çelengi şehide (kelle), Apo'ya (Sayın) diyenlerin önüne koyun'', ''Biz de sizin kadar şehit ailelerine sahip çıkıyoruz'', ''CHP halkın kurduğu bir partidir'' sözleriyle tepki gösterdi.

Gruptakiler çelenk konulmasının ardından CHP Genel Merkezi önünden ayrıldı.