BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.385,74
HABER /  POLİTİKA

DP bazı adaylarını tanıttı

Demokrat Parti yerel seçimleer iddialı hazırlanıyor. Süleyman Soylu Ankara'da bazı il ve ilçe belediye

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''29 Martta millet, 6 yıldan beri kendini kandıran, insanların ümidini körelten, 6 ay sonrasını bile görmekten bizi men eden AKP iktidarına ve Başbakan'a bir ders verecek ve onun pabucunu dama atacaktır'' dedi.

Soylu, Ankara Plaza Otel'de düzenlenen Aday Tanıtımı 1. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DP'nin, Anadolu'nun genç-yaşlı, başı açık-başı örtülü tüm vatandaşlarını kucaklayan, demokrasiyi içine sindirmiş bir parti olduğunu söyledi.

DP'nin, halkın ve adaletin partisi olduğunu ifade eden Soylu, ''Halkın partisi olma özelliğimizi bizden çalmaya çalıştılar. 29 Martta bunu geri alacağız. İsimlerine adaleti naklederek zannettiler ki onu bizden alacaklar, 29 Martta onu da geri alacağız. Biz kalkınmanın partisiyiz. Birileri kendi ismine onu koyarak zannettiler ki kalkınma içinde olacaklar. 29 Martta onu da geri alacağız'' diye konuştu.

''SARI KART GÖSTERECEĞİZ''

Türkiye'de kutsallar, Cumhuriyet değerleri ve milliyetçilik değerleri üzerinden siyaset yapıldığını savunan Soylu, bu oyunu bozma gününün 29 Mart olacağını söyledi. Yerel seçimlerde, AK Parti iktidarına sarı kart göstereceklerini belirten Soylu, hükümetin yerel seçimlerden 6 ay sonra erken seçime gitmek zorunda kalacağını öne sürdü.

Çeşitli partilerden DP'ye geçen belediye başkanlarıyla, belediye meclis üyelerine, Süleyman Soylu tarafından parti rozeti takılmasının ardından Yalova, Kırakkale, Uşak, Ardahan, Amasya, Siirt ve Bilecik'in belediye başkan adaylarıyla Ankara, İstanbul ve İzmir'in bazı ilçelerinin belediye başkan adayları açıklandı.

Yalova'dan Yakup Koçal, Kırıkkale'den Mahir Yılmaz, Uşak'tan Çoşkun Torlak, Ardahan'dan Mikail Kayatürk, Amasya'dan Süleyman Taşdemir, Siirt'ten Ahmet Arıtürk, Bilecik'ten Cengiz Doğan belediye başkanlığına aday gösterildi.

Altınok'un kız kardeşi Bala'dan aday

Ankara'nın Bala ilçesinden ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un kız kardeşi Günaydın Altınok, DP'nin belediye başkan adayı oldu.

Aday Tanıtımı 1. Toplantısı'nın ardından Genel Merkez binasında Süleyman Soylu başkanlığında il başkanları toplantısı yapıldı.