BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te polis fuhuş baskınında

Gaziantep'te fuhuş baskınında gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklandı.

Abone ol
Gaziantep'te, suç örgütü kurarak yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları ve fuhşa aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 11 zanlıdan 6'sı tutuklandı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından Karataş, Çukur ve Binevler mahallelerindeki 13 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, fuhuş amacıyla kurulan suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla yakalanan Azerbaycan uyruklu Kamala Guliyava (33) ve yardımcısı Rus uyruklu Siveflana Zamfir'in (24) de aralarında bulunduğu 11 zanlının sorgusu tamamlandı.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri ve sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan, Kamala Guliyava ve Siveflana Zamfir ile Hüseyin K, Mehmet İlhan G, Özkan K. ve Ferzi T, ''Suç örgütü oluşturmak'' ve ''Fuhşa aracılık ve yer temin etmek'' suçlarından tutuklandı.

Diğer zanlılar, Ahmet F. (38), Yunus F. (22), Mehmet K. (47), Mustafa B. (34) ve Ömer A. (42) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonda ayrıca, temizlikçilik ve çocuk bakıcılığı yapacakları söylenerek Türkiye'ye getirilip iş adamlarına fuhuş amaçlı pazarlandığı ifade edilen Azerbaycan, Ukrayna, Romanya ve Moldova uyruklu 10 kadın da gözaltına alınmış, fuhuş yapmaya zorlandıklarını iddia eden bu kişiler, işlemlerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından sınır dışı edilmişti.