BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te düğünde patlama! Çok sayıda ölü var!

Gaziantep’te sokak düğünündeki patlamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirilirken, ilk gelen bilgiler IŞİD'i işaret ediyor.

Abone ol

Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan vatandaşlar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Valilik'ten yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin öldüğü, 94 kişininde yaralandığı duyuruldu.

Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi. 

Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı. Valilik'ten yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin öldüğü, 94 kişininde yaralandığı belirtildi.

Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğüne terör saldırısı düzenlendiğini söylemişti.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini ifade eden Yerlikaya, "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" demişti.

Patlama sonrası gelen ilk bilgilerde patlamanın düğün salonunda gerçekleştiği ifade edilmişti.

VALİLİK: 22 ÖLÜ 94 YARALI

Valilik'ten yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin öldüğü, 94 kişininde yaralandığı belirtiliyor.

ÜMİT ÖZDAĞ: DÜĞÜN SAHİBİ SİİRT'Lİ KÜRT BİR AİLE

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ yaptığı açıklamada IŞİD'i işaret etti. NTV'de konuşan Özdağ "Patlama Siirt'li Kürt bir ailenin düğününde gerçekleşti. PKK sempatizanlarının etkili olduğu bir mahalle olduğu vurgulanıyor. Gaziantep aynı zamanda IŞİD hücrelerinin de etkili olduğu bir şehir." dedi.

AK PARTİ'Lİ VEKİL: CANLI BOMBA DUYUMU VAR

CNN Türk yayınına bağlanan AKP Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan ise saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti.

ŞAMİL TAYYAR IŞİD'İ İŞARET ETTİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.