BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün firari savcısından çarpıcı itiraflar!

Firari FETÖ'cü savcılardan Hüseyin Kaplan, teslim olmadan önce A Haber'e yaptığı açıklamalarda çarpıcı itiraflarda bulundu.

Abone ol

FETÖ'nün firari savcılarından olan Hüseyin Kaplan A Haber'e konuştu. 30 yıldır örgüt içerisinde olduğunu ancak çok pişman olduğunu ifade eden firari savcı Kaplan bu açıklamalarından sonra teslim oldu.

Kaplan, cemaatle mücadele altyapısını Hakan Fidan'ın hazırladığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Cemaatle mücadele için ekipleri hazırladığı veya bilgileri hazırladığı belliydi. Hakan Fidan gelseydi, bunu engellemek için muhtemel adliyedeki hava, tutuklanırdı. Çünkü bunun yapmak istediği şeylere bir engel koymak lazım. Bahanesi de Diyarbakır'da bir yerde anlaşma belgesi de bahane olarak bulunmuş. Muhtemel tutuklanırdı, sonrasında belki Başbakana kadar uzanabilirdi."

"Biz Balyoz'da ülkelerin darbeler tarihinin kesildiğini zannediyorduk ama nereden bilebilirdik darbeye zemin hazırlamışız. Allah kahretsin bizi kullanan insanlara." diyen Balyoz kumpası davasının Cemaatçi savcısı Hüseyin Kaplan, Fethullah Gülen'in Ergenekon ve Balyoz davalarına da etkisi olduğunu itiraf etti.

TESLİM OLDU

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin devam eden soruşturmada hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Balyoz Planı davasının duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, teslim oldu.

İşte 30 yıldır Cemaat'in içerisinde olan Balyoz kumpası davası firari duruşma savcısı Hüseyin Kaplan'ın örgütle ilgili birbirinden çarpıcı açıklamaları...

KUMPAS KURULACAKSA BU PROFESYONEL OLMALI

FETÖ'nün 17-25 Aralık operasyonlarında hükümete kurulan kumpasta polis hangi savcıyla çalışacağını biliyordu. Böyle bir yapılanmaları var.

HAKAN FİDAN O GÜN GELSEYDİ TUTUKLANACAKTI

Hakan Fidan'ı telefonla ifadeye çağırdıklarını bana söylediler. Ama öncesini bilmiyorum. Aradıktan sonra bana söylemişlerdi. FETÖ ile mücadele için çalışıyordu Hakan Fidan. Onun bu çalışmasını engellemek için tutuklayacaklardı. Sonrasında nereye kadar uzanırdı belki Başbakan'a kadar uzanırdı. Dersaneler olayından sonra gerek HSYK'da belli kişileri görevden alması, olaylara müdahale etmeye çalışması... gibi hükümetle çatışmalar başlamıştı.

2012'DE NE OLDU

FETÖ aleyhine tasfiyeler başlamıştı bunu duyuyorduk. Planlamalar yapıldığını duyuyorduk. Bunun için ben 2011'den beri Ak Parti tabanı değil ama bilhassa Başbakan tasvip edilmiyordu. Soğuk bir savaş vardı. 'Elimizde bir imkan var bu imkanı bu uğurda harcayabiliriz' diye düşünülüyordu.

HER ŞEY 2011'DE BAŞLIYOR

Dinlemelerin büyük kısmı 2011'de başladığını düşünüyorum. HSYK'daki atamalardan sonra FETÖ'nün tasfiyesi hükümet tarafından başlamıştı. Bunlarda yargıda hükümete karşı bilenmeye neden olmuştu.

HÜKÜMETİN YIKILMASINI İSTİYORLARDI

Üst yapı hükümetin yıkılmasını istiyordu. Ama alt yapıda benim muhatap olduğum kişiler Erdoğan'ın başarılı olmasını istiyordu. Örgütün içindeydim ama suç işlemedim. Bunun için bildiklerimi anlatıp millete daha fazla zarar gelmemesini istiyorum.

"2048'E KADAR GENERAL AMİRAL LİSTESİ VARDI"

2048 yılına kadar askerin içinde kötü bir yapılanma var bunlar her an darbeye teşebbüs edebilirler diye düşünüyorduk. Bunun engellenmesi lazım diye düşünüyorduk. Çünkü bize 2048'e kadar general ve amiral listeleri vardı. Kendi adıma sevinmiştim. Ülkede darbelerin bittiğini düşünüyorduk.

Biz Balyoz'da ülkelerin darbeler tarihinin kesildiğini zannediyorduk ama nereden bilebilirdik darbeye zemin hazırlamışız. Allah kahretsin bizi kullanan insanlara. Bu darbe girişimini yaptıran Gülen'in Allah belasını versin.

ERGENEKON - BALYOZ KUMPAS DAVALARI

Bu davalarda muhakkak etkisi var. Etkisi yok demek gerçeğe ters olur. (Pişmanlığınız var mı sorusu üzerine ) 15 Temmuz'dayken Cumhuriyet savcısıyken şu anda terörist olarak aranmaktayım. Polis asker arıyor. Her ne kadar öyle hissetmesem de. Bunu nasıl tasvir edebilirsiniz pişmanım tabi ki...Dava sürecinde de bir kısım insanlarla irtibatım olmuştu. Üzülüyorsun şu anda benim düştüğüm pozisyonda onlar vardı. Şimdi bihakkın yaşayınca daha kötü oluyor. Yapıldıysa da Allah kahretsin. Bir liste oluşturuyorsun suçsuz insanları dahil ediyorsun."

VUR GİTSİN YAPMAN GEREKİYORDU

Hep masum değildim. balyozda listelerde üç bin kişi vardı. Bunların 360 tanesine dava açılmıştı. Belki korunması gereken isimler varsa onlara dava açılmadı.(Korunanlar var mıydı sorusu üzerine) İsim olarak bilmiyorum. Belki korunması gereken adamalar vardı onlara dava açılmadı. Ama o bilgiler bana gelmedi. Çünkü ben duruşmanın son safahatında katıldığım için arkadaş şu isimlere dava açtık şunları mahkum et bunları tutukla yok. Bakıyorsun dava açılan insanlar bakıyorsun kendi bilgimiz görgümüz şeyiyle de vur gitsin yapman gerekiyordu zaten. Vatana ihanet etmiş insanlar diye düşünüyorsun.

BEN HALA BİR KISMININ GERÇEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Yani muhtemel. Ben kendim o yapının adamı olabilirim. İki yönlü 1. Ankara'da olan işlemlerle ilgili. Bizim atanmamızı biliyorsunuz o zaman da HSYK yapıyor. Oradaki insanlar belirli bir talimat gitmiş midir? Hala her ne kadar aransak ta hukukçu vasfımız biraz var. Görmediğimiz şeyleri söyleme durumumuz yok. Ha var mıdır? Belki de vardır. Benim atamam da oldu nasıl oldu. Anlatsak uzun süreç sadece Cemaat bağlantısından değil kişisel ilişkiler de sözkonusu. Stresli bir davaydı. Zor bir davaydı. insanlar en azından bir kısmı için suç işlememin verdiği bir infial vardı. Ben hala bir kısmının gerçek bir darbe planının olduğuna inanıyorum.

15 Temmuz akşamı maç yapmaya gideceğiz Boğaz Köprüsü'nü askerler kesmiş dediler niye kesmiş diye düşündük . Darbe olup TRT bildirisini görünce Başbakan Televizyonlarda Cumhurbaşkanı televizyonlarda hatta hakim savcı arkadaşlar vardı dedim darbe yapmışlar söyleseler ben de plan vardı söyleseler verirdim böyle salak bir darbe olmaz inşallah kimseye zarar gelmez diye düşüncemi belirttim. Balyoz'da darbe planı olduğunu düşünüyorum ama masum insanlar vardı onun infiali vardı. Çok stresli bir dava olduğu için sadece cemaat yapılanması değil beraber çalışmak isteyen arkadaşlar vardı.

İSTANBUL ADLİYESİNDE FETÖ YAPILANMASI NE KADAR?

Sadece İstanbul Adliyesi'nde değil tüm Türkiye'de tüm sahalarda yapılanma var. Yargıda bir muhakkak temiz insanların olması gerektiğini düşünüyorduk. Temiz insanlar olsun diye, darbe olsun diye değil. Biz o zaman ne düşünüyorduk askeriyede 2048 yılına kadar gelecek kötü bir yapılanma var. Kötü niyetleri olabilir. İyi niyet düşüncemiz vardı. Bunun engellenmesi lazım diye düşündük. 2048 yılına kadar gelecek general amiral listesi vardı kendi adıma sevinmiştim ülkede darbelerin önü kesildi. Düşünün kesildi bitti ilk defa darbe teşebbüsüne ceza verdik kim bilebilirdi ki darbeye zemin hazırlamışız. Cemaat mı yaptı Paralel yapı mı yaptı onlar yaptıysa Allah onları kahretsin.

Kendim de kaçağım yaklaşık bir aydır kaçıyorum. Darbeyi organize eden yapı olarak Paralel yapı gösteriliyor. Ben böyle bir şeyi kamuoyuna yansıyan bir mektupla da şey yapmıştım yapan insanları bu yapıyı tamamen reddediyorum. Milletine suikast yapılamaz. Bu darbeyi lanetliyorum.

FETHULLAH GÜLEN HESAP VERMELİ

Fethullah Gülen'in hesap vermesini istiyorum. Bir yargı mensubu olarak gelmesi gerekir. Hesap vermesi gerekir. Kaçan yargı mensubu arkadaşlar herkesin gelmesi lazım. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. Ben belli bir yapı içerisinde bulundum. İdeallerim hayalim bu değildi. Ben milletime kastetmek için ihanet etmek için bu yapının içinde bulunmadım. Biz belki de İslam'ın şiddet içermeden anlatılabileceğini düşünüyorduk. Anlatılması gerektiğini düşünüyorduk. Ama geldiğimiz noktada şiddete teslim olmuş.

GALİP ÖZTÜRK'E YAZILAN MEKTUP

Galip Öztürk'e ve sevdiğim bir kaç kişiye o mektubu ben yazdım. Hayatımız şu noktada bitmiş durumda. Ağırlaştırılmış müebbet, darbeye iştirak terör örgütü üyesi olmak bunların her birisi ağır sonuçları olan şeyler. Malvarlığım çok yok anca çalışırsam ailemi geçindirebilirim. Zor durumda kalmıştım her şeyi bırakıp kaçmak zorunda kaldım. Galip Bey benim akrabamdır.

Galip Bey sizi terörizmden içeri alacaklar gel bu işten vazgeç diye tavsiyesi oldu. Örgüt dersiniz tamam ama ben de savcılık yapan bir adamım ama silahlı terör örgütü nasıl olacağız? diye kendisine sormuştum. Ya olursunuz demişti tabi onun öngörüleri daha iyidir. Haklı çıktı. Şimdi düşünüyorum bir yerlerin bedduasını aldık. Kişisel olarak ya sen sütten çıkmış ak kaşık mısın diyebilirler . Bilinçli olarak yapmadım ama bazı arkadaşlarımızın yaptıkları yanlışları maddi ve manevi olarak ödüyoruz.