BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Gaziantep Yaz Spor Okullarında rekor sayı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin verimli ve keyifli bir yaz tatili geçirmesi, boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri için yaz kampları ile kurslar düzenledi.

Abone ol

GAZİANTEP Yaz sanat kursları, yaz bilim atölyeleri ve yaz spor okullarında da binlerce çocuğa ve gençlere hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bu dönemde 6 binin üzerinde müracaat aldı.

Bu yaz döneminde 6 binin üzerinde başvuru ile başlayan kamp ve kurslar İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşti. 20 ayrı merkezde, 12 ayrı branşta gerçekleşen kurslarda, veliler çocukların ilgi alanlarına ve yaş gruplarına uygun branşlara, hem de kendilerine en yakın merkezlere kayıt yaptırabildiler.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen, atletizm başta olmak üzere basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, hentbol, futsal, badminton, hokey, jimnastik, tekvando, oryantring, su sporları, yüzme branşlarında 7-17 yaş aralığında verilen kurslara ilgi oldukça yoğun oldu.

Çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor branşları ile tanıştırmak, spor yapmalarını teşvik etmek ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak için hazırlanan yaz spor okullarından ücretsiz faydalanılıyor. Branşlarında uzman, deneyimli antrenörler ve öğretmenlerle yapılan kurslarda öğrenciler, yeteneklerini ilgi ve ihtiyaçlarını sergileyebilecekleri şekilde eğitim alıyorlar ve keyifli bir yaz tatili geçiriyorlar. Kurslara katılan sporcularla ayrıca aktivitelerde gerçekleştiriliyor.