BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  GÜNCEL

Suriye'nin üç bölgesinde ateşkes

Suriye'de silahlı muhalif gruplar ve orduya bağlı birlikler arasında Zabadani ve İdlib'in Fuaa ile Kefraya bölgelerinde 48 saatliğine kısmı ateşkes ilan edildi. Müzakereleri muhalifler adına Nusra Cephesi'ne yakın Ahrar'üş Şam yürütüyor.

Abone ol

Suriye'de silahlı muhalif gruplar ve hükümete bağlı birlikler üç bölgede 48 saatlik kısmı ateşkes kararı aldı.

Lübnan'da Şam rejimin destekleyen Hizbullah'a yakın televizyon kanalı Al Manar'ın aktardığına göre ateşkes ilan edilen bölgeler Lübnan sınırı yakınlarındaki Zabadani, İdlib vilayetinde ordu kontrolündeki Fuaa ve Kefraya olarak belirlendi.

Anlaşmanın Nusra Cephesi'ne yakın muhalif gruplar ve Lübnan'da Hizbullah arasında sağlandığı belirtildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bölgedeki müttefiki olan Hizbullah'ın yayın organı Al Manar, "Zabadani'de ordunun operasyonlarının durdurulması amacıyla bugün sabah saat 6 itibariyle 48 saatlik ateşkes başladı" diye duyurdu.

Al Manar, "Ateşkes İdlib vilayetinde Fuaa ve Kefraya köylerini de kapsıyor" dedi.

Müzakereleri Ahrar'üş Şam yürütüyor

Kuşatma altındaki bölgelerde gıda ve tıbbi malzeme yardımı sağlanması amacıyla bölgede ara ara kısmi ateşkes ilan ediliyordu.

Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, silahlı muhalif grupların Zabadani'den çekilmesi ve Fuaa ile Kefraya bölgesinde yardım ulaştırılması için kuşatmanın kaldırılmasına yönelik müzakerelerin de yapıldığını aktardı.

Muhalifler adına müzakereleri Nusra Cephesi'nin müttefiki Ahrar'üş Şam'ın yürüttüğü belirtildi.

Silahlı muhaliflerin kuzeybatıda Alevi bölgelerine doğru ilerlediğine dair haberler geliyordu.

Suriyeli bir askeri kaynak, ordunun Sahl el Ghab ovasında savunma mevziilerine konuşlandığını söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Esad, geçen ayki açıklamasında ordunun asker sayısının azaldığını ve bazı bölgelerden çekildiğini duyurmuştu.