BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Gaziantep hava durumu 16 Ocak yarın okul tatil mi?

Gaziantep'te hava drumu kritik seviyeye ulaştı. Kar yağışı gün boyunca etkisini arttırarak devam etti. Peki yarın 16 ocak cuma günü okullar tatil mi?

Abone ol

GAZİANTEP'te hava durumu nasıl olacak, meteoroloji son tahminleri açıkladı. Kar yağışı  aralıklarla etkisini arttırarak devam edecek. Peki yarın 16 ocak cuma günü okullar tatil mi, valilikten bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

 Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının eksi 2 derece olarak ölçüldüğü Gaziantep'te nem oranı yüzde 93 olarak ölçüldü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin de düştüğü kentte hava durumu hafta sonuna kadar kar ve yağmurlu olarak tahmin ediliyor. Kentte hafta sonu ise parçalı bulutlu hava durumu bekleniyor.

Bu arada, kar yağışı nedeniyle kar lastiği ve zinciri olmayan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği kentte, Onkoloji Hastanesi yakınlarındaki dik yokuşta da çok sayıda araç yolda kaldı.

Ayrıca kar yağışıyla birlikte bazı bölgelerde güzel görüntüler oluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce kurulan "Karla Mücadele Ekibi", karın yağmaya başladığı ilk andan itibaren ana arterlerde ve köy yollarında çalışmalarına başladı.

Yollarda ve kaldırımlarda tuzlama ve temizleme çalışmaları yapan ekipler, bin 175 kişilik ekiple kara müdahale ettiler.

24 greyder, 19 holder, 19 noder, 22 ekomoder ve 25 kamyonun yer aldığı kar mücadele ekibinin bazı kesimlerde yolları buzlanmaya karşı tuzlandığı görüldü.

kar1.20150115161219.jpg

Öte yandan şehir merkezinde buzlanmaya karşı kullanılmak üzere 3 bin 500 ton ve 24 tuz robotunun stokta bekletildiğini belirtildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screen-shot-2015-01-15-at-3.47.06-pm.png

Kilis'te de etkili oldu

Kilis kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle de vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Yağışın yoğun olduğu bölgelerde önlem alan belediye ekipleri, tuzlama ve temizlik çalışması başlattı.

Polis ekipleri ise sürücülerden kar ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını, araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.