BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gazetecilere ne diyeyim Paşam?

Taraf Gazetesi'nin hakkındaki iddiaları Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner'i zor durumda bıraktı. Güner bu konuda Koşaner Paşa'dan yardım istedi.

Abone ol

30 Ağustos nedeniyle Merkez Orduevi'nde düzenlenen resepsiyonda ilginç diyaloglar da yaşandı. Hakkında açılan soruşturmaya ilişkin soruları yanıtlayan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, bu sorulara cevap vermeden önce Işık Koşaner Paşa'dan yardım istedi. Güner, Koşaner'in tavsiyesi üzerine medyaya şu açıklamayı yapmakla yetindi:

"Soruşturma açılmasını ben talep ettim. TSK yurt içinde dinleme yapmaz. Cihazların alım kararının altında Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın imzaları var. Cihazların başında ben oturmuyorum"

Güner, gazetecilerle yaptığı sohbette, resepsiyondan önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in yanına giderek, "Akşam gazeteciler soruşturmayla ilgili soru soracaklar" dediğini, Koşaner'in ise "Ben sadece 'iyi akşamlar' derim. Konuşmam" yanıtını verdiğini söyledi. Güner, "O zaman ben ne diyeyim" diye sorduğunu, Koşaner'den, "Sabırla soruşturmanın sonucunu beklemelerini söyle" yanıtını aldığını iletti.

Güner Paşa'nın bu sözlerini gazetecilere aynen aktardıktan sonra kendi fikirlerini ise şu sözlerle özetledi:

"TSK yurt içinde dinleme yapmaz. O cihazlar Savunma Sanayi İcra Kurulu kararıyla alındı. Altında Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın imzaları var. Terörle mücadele maksadıyla alınmıştır. Bunlar yurt içinde dinleme yaptıysa da o cihazların başında ben oturmuyorum. O da ortaya çıkar elbette. Kimin hatası varsa hesabını da verir. Üçüncü ülkelerin ismini vermiyorum ama onları dinlemek maksadıyla alındı"