BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Hayır oylarında patlama yaşanabilir

MHP Lideri Bahçeli'nin iddiasına göre, iktidarın yaptığı baskılar hayır oylarını patlatabilir...

Abone ol

12 Eylül referandumu bir toplumsal patlamanın tezahürü olabilir. ‘Hayır’ oyları tahminlerin çok üzerinde çıkabilir...

Yukarıdaki sözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait. Hüriyet'ten Süleyman Demirkan'ın sorularını yanıtlayan MHP Lideri'nin iddiası şöyle:

“Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin yarattığı korku diktatörlüğünde, devletin tüm imkânları kullanılarak topluma yaşatılan baskı, zulüm ve kandırmalar da tepkisiz kalmayacaktır. Bu bakımdan 12 Eylül referandumu bir toplumsal patlamanın tezahürü olabilir. ‘Hayır’ oyları tahminlerin çok üzerinde çıkabilir”

Bahçeli'nin söyleşisinden diğer önemli satır başlıkları şöyle:

Samimiyet testi olacak

Sayın Başbakan’ın son toplantılarda ortaya koyduğu görüşler, özellikle genel af konusu başta olmak üzere, PKK taleplerine karşı sıcak bakışını değiştirdiği görülüyor. Konya mitingi başta olmak üzere son günlerde yaptığı konuşmaları, 3 Eylül’deki Diyarbakır mitinginde de yapması, bir samimiyet testi olacak. Konya’da af kelimesini ağzına alanı neredeyse parçalıyor.

Avcı’nın iddiaları önemli

Hanefi Avcı’nın kitabını piyasada bulmak kolay değil. Seyahat dönemine rastladı. Henüz okuma fırsatım olmadı. Mutlaka okumak lazım, çok ciddi değerlendirmeler var. Basına intikal eden şekliyle, Avcı’nın, dile getirdiği iddiaların üzerinde durmak gerekiyor.