BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler, Suriye'de kaçırılan Aygün için yürüdü

40 gün önce Suriye’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları İstanbul'da Galatasaray Meydanı’ndan Tünel’e yürüdü. Rengin Arslan'ın haberi.

Abone ol

40 gün önce Suriye’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları İstanbul'da Galatasaray Meydanı’ndan Tünel’e yürüdü.

Basın açıklamasına ayrıca Bünyamin Aygün’ün memleketi olan Gümüşhane’nin İstanbul’da örgütlü dernekleri de destek verdi.

Polis başta yürüyüşe izin vermedi ancak daha sonra İstanbul Valiliği ile yapılan görüşmelerin ardından Bünyamin Aygün için bir araya gelenlerin Tünel’e yürümesine izin verildi.

Eyleme çok sayıda gazeteci, Bünyamin Aygün’ün babası ve oğlu; Uluslararası Basın Enstitüsü Başkanı Ferai Tınç, yönetim Kurulu üyesi Kadri Gürsel, Milliyet Gazetesi’nden Fikret Bila, Melih Aşık da katıldı.

'Suriye'de 21 gazeteci kayıp'

Basın açıklamasını ise Aygün’ün meslektaşlarından gazeteci Ahmet Şık okudu. Açıklamada “Devlet yetkililerinden sorumlu davranmalarını bekliyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve konuyla ilgili kurumların ‘hala sağlıklı’ olduğu bize bildirilen Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için güçlü bir şekilde devreye girmesini talep ediyoruz” denildi.

İngilizce ve Türkçe okunan açıklamada Suriye’de kaçırılan diğer gazetecilere de dikkat çekildi: “Gazeteci Başar Kadumi de 17 ayı aşkın süredir kayıp ve haber alınamıyor. Suriyeli, İsveçli, Fransız, İspanyol, Polonyalı, Filistinli, Ürdünlü ve Türk toplam 21 gazeteci, bugün dünyanın gazetecilik açısından en zor şartlarına sahip olan ülkesi Suriye’de kayıp, hapis ya da tutsak.”

Gazeteciler, Dışişleri Bakanlığı’na ve konuyla ilgili tüm sorumlulara acilen harekete geçme çağrısında bulundu ve “tekrar hatırlatıyoruz ki toplumların haber alma özgürlüğünün güvencesi gazetecilerdir” dediler.

Tünel’e yürüyüş boyunca “Bünyamin Aygün gazetecidir” sloganı atıldı.