BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gülen ile Çiller'in şok görüşmesi

Fethullah Gülen'in 28 Şubat sürecinde Tansu Çiller'e söyledikleri yeniden gündeme geldi.

Abone ol

Akşam si yazarı Murat Kelkitlioğlu Zaman gazetesi kurucularından Alaattin Kaya'nın Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda söylediği o sözleri yeniden hatırlattı.

Kelkitlioğlu "Şöyle geriye gidip arşivlere baktığımızda karşımıza çok ilginç bilgiler çıkıyor. Tarihin tozlu sayfalarında öyle şeyler var ki, dün yaşananları okuduğunuzda bugün olanlara şaşırmayı bir kenara bırakıyorsunuz" diyerek o anıyı böyle anlattı:

Yer: Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu
Kişi: Zaman Gazetesi’nin kurucularından gazeteci Alaattin Kaya.
Anlattığı dönem: 28 Şubat sürecinin yaşandığı günler.

GÜLEN BELGE VERMEK İSTEDİ

İşte Kaya’nın, komisyona verdiği bilgi:
“Siyasetçiler açısından da söylenmesi gereken, bildiğim ve önem verdiğim iki husus var, onları aktarmak istiyorum. Zaman zaman elimize gelen belgeler, bilgiler nedeniyle bazı şeylerde faydalı olalım, bazı şeyleri daha öne alalım gayretiyle siyasilerle görüşmelerimiz oluyordu.
Ben bu görüşmelerin birinde sayın Gülen’le sayın Başbakanımız Tansu Çiller beraberken yanlarında bulundum. Bu görüşmede sayın Gülen kendisinde bulunan bazı bilgi, belgeleri kendisine vermek istedi ve dedi ki, ‘Bakın, bazı yanlışlar oluyor, bazı sıkıntılar oluyor, bazı hareketlenmeler var.’

DENGELİ OLALIM HOCAM

Bunu daha söylemeye fırsat vermeden Tansu Hanım’ın şu ifadesi oldu sayın Gülen’e: ‘Lütfen dengeli olalım Hocam’. Hoca Efendi ne yapacağını şaşırdı ve dosyaları topladı, çıktı dışarıya. Önemli bir kare olarak kabul ediyorum ben bunu”.

gulen-mektup.jpg