BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı o iddiayı yalanladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir gazetede yer alan ‘Havaalanına polis baskını’ başlıklı haberi yalanladı. <br/>Bakanlıktan yapılan açıklamad...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir gazetede yer alan ‘Havaalanına polis baskını’ başlıklı haberi yalanladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bir gazetenin bugünkü nüshasında 1.ve 21. sayfalarda duyurulan "Havaalanına Mali polis Baskını" başlıklı haber kesinlikle yalandır, yanlıştır, eksik bilgilerle mücehhezdir. Haberi yazan muhabir daha önce de defalarca gümrüklerle ilgili yanlış haberlere imza atmıştır ve hepsi de tekzip edilmiştir” denildi.
Açıklamada, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılmasının zaruri görüldüğü vurgulanarak şöyle denildi:
"Bilinmesini isteriz ki kesinlikle 17 Aralık 2013’te başlayan operasyonla alakalı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı ne Atatürk Havaalanı Kargo Gümrük Müdürlüğü’ne ne de başka bir birimimize polis veya savcılık baskını söz konusu değildir.
Soruşturmayı yapan savcılık makamı Bakanlığımızdan soruşturma kapsamındaki 17 firmanın ithalat ve ihracat işlemlerine ilişkin evrakların kopyasını talep etmiştir. Bakanlık makamı da talep edilen belgeleri savcılık makamına Gümrük memurlarımız nezaretinde iletmiştir.
Kaldı ki bakanlık müfettişlerimizin konuyla ilgili yaptığı soruşturma dosyası ve neticesi de konuyu soruşturan savcılık makamına aylar öncesinden iletilmiştir. Yapılan haber söz konusu soruşturmaya gümrük teşkilatını da dahil etme çabasından başka bir şey değildir.”
(İHA)