BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  SAĞLIK

Gazeteciler sigarayı böyle bırakacak

Bağımlılıklarla yaptığı mücadelerle sık sık gündeme gelen Dila Tezemir gazetecilere sigarayı bıraktırıyor.

Abone ol

Gerek sanatçı yönü ve gerek Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı olarak bağımlılıklarla yaptığı mücadelerle sık sık gündeme gelen Dila Tezemir gazetecilere sigarayı bıraktırıyor.

Sigarayı bıraktırmak için kullanılan ilaçların bağımlılık ve kalp krizi riski yaptığı yönündeki haberleri değerlendiren STK ve Dila Tezemir bu düşünceyle söz konusu ilaçların insanlarımıza verebileceği zararları engellenmesi gerekliliğine inanarak mücadele çalışmalarına başladı.

Alternatif sigara bıraktırma yöntemlerinin tamamını inceleyen Dila ve başkanlığını yaptığı stk Sağlık bakanlığımızın tıbbi cihaz olarak kabul ettiği Mora cihazının endikasyon listesinde sigara terapisi olduğunu ve bir Türk bilim adamı olan Dr.Ersal Işık'ın geliştirdiği bu yöntemin %100 e yakın başarı elde etmesine rağmen bu ilaçlar için yabancı ilaç firmalarına ödenen milyonlarca dolarlık milli servetin ülkemizde kalmasını sağlamak maksadıyla kamuoyu oluşturuyor.

Bu maksatla çalışmanın startını veren sanatçı;

Medya karşısına geçerek şöyle yapın böyle yapın diye sözde tavsiyede bulunan çok eski ve yeni birçok sivil toplum kuruluşu var. Ancak biz kurulduğumuz günden beri hep çözümleri araştırdık. Artk harekete geçme zamanı geldi diğer arkadaşlarımızın yaptığı gibi laf yapmadan icraate başlıyoruz.

Öncelikle toplumumuzun gözü, kulağı, dili niteliğinde olan ve en yüksek kalp krizi,beyin kanaması, kanser riski taşıyan bir meslekle başlamay uygun bulduk. Bu nedenle ilk olarak gazetecilerimizin hayatına bir artı değer katmaya karar verdik ve onlar için "önce siz" diye 12 kasım 2011 cumartesi günü kampanyamızı başlatıyoruz.

Ben günde en az üç paket sigara tüketen düzenli bir sigara kullanıcısıydım. Üstlendiğim misyon gereği sigarayı bırakmam gerekliydi ve bu sorunla baş edebileceğimi sanmıyordum. Bu nedenle mutlaka profesyonel destek almam gerektiğine inanıyordum ve akupunkturdan,bitkisel ilaçlara,nikotin bandından sağlık bakanlığımızın getirdiği kalp krizi riski olan ilaçlara kadar hepsini denedim ancak bırakamadım.

Yaklaşık iki yıl önce Dr. Ersal Işık Bey ve Mora terapi merkezlerininin sigara terapisi yaptığını öğrendim ve çalışmalarını takip etmeye başladım. 50.000 insandan fazla kişi üzerinde olumlu sonuçları görünce kendim ve ekibimdeki diğer arkadaşlarıma uygulattım. Ardından yıllardır sigara bağımlısı olan anneme dahi bu yöntemle sigarayı bıraktırdım.

Bizzat Dr.Ersal Işık hocamızın katılımıyla Ankara'da kampanya kapsamında ilk etapta özellikle gazeteciliğin en stresli bölümü olarak bilinen polis ve adliye muhabirlerimize deneme amaçlı terapi uygulamaları yapıldı.

Ntv, Cnn, Habertürk, Milliyet Gazetesi, Aydınlık, Anka Haber Ajansındaki ekranın görünen yüzünde ve arka planında olan birçok gazetecimize sigarayı bıraktırmayı başardık. Şimdi ise İstanbul ve diğer 23 merkezin bulunduğu illerdeki gazetecilerimizede bıraktırarak yolumuza devam edeceğiz. Sadece bizi aramaları yeterli.

Terapinin her aşamasını bizzat kendisi takip eden Dila;

Karşılığında onlardan iki şey talep ediyoruz. Birincisi "canlarına sağlık"

ikincisi ise İnanıyorumki sadece doğruları yazmayı prensip haline getirmiş Türk basını üzerine düşeni yapacaktır. Neticede bu bir Türk bilim adamının başarısıdır ve bütün dünyaya karşı gurur kaynağımızdır. Biz bir STK'yız ve kendisini sonuna kadar destekliyoruz" dedi.