BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gazeteci, gazete bastı!

Kocaeli'nde yayın yapan Bizim Kocaeli Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan, kendisi hakkında yayın yapan gazeteyi bastı!

Abone ol

Kocaeli'nde yayın yapan Bizim Kocaeli Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan, kendisi hakkında yayın yapan Çağdaş Kocaeli Gazetesi'ne giderek Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin'inle görüştü. Görüşme esnasında çıkan kavga karakolda bitti

Edinilen bilgilere ve iddialara göre; Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nin bugünkü sayısının manşetinde yer alan "Büyükşehir Belediyesi'nden Gazete Patronu'na kıyak" başlıklı haberi gören Bizim Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan, gazeteyi arayarak Sadun Çetin'le görüşmek istedi.

Çetin yerinde olduğunu söyleyince görüşmek için gazeteye gitti. İşte ne olduysa o anda oldu. Çetin ve Arslan arasında tartışma çıktı. Yumrukların sallandığı tartışmada diğer gazete çalışanların araya girmesiyle noktalandı. Sadun Çetin hastaneye giderek darp raporu aldı ve polise giderek suç duyurusunda bulundu. Arslan şikâyet üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

HABERLE İLGİLİ TARTIŞTILAR

İddialara göre Çağdaş Kocaeli gazetesi Güngör Arslan'ın Plaj Yolu'nda bulunan 2,4 dönüm arsasının Büyükşehir Belediyesi tarafından konut alanından çıkarılıp ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili "Büyükşehir Belediyesi'nden Gazete Patronu'na kıyak" başlığı ile manşet yaptı. Manşete arsa ve Arslan'ın fotoğrafını koydu. Haberi sabah saatlerinde gören Arslan kendisini arayarak görüşmek istedi. Gazetede olduğunu öğrenince Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nin İnönü Caddesi'nde bulunan bürosuna gelerek Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin'in odasına girdi. Elindeki gazeteyi göstererek haberle ilgili sorular sordu. Bir anda çıkan tartışma ve kavgada gazete çalışanları araya girerek kendisini dışarıya çıkarması ile noktalandı.

GAZETEDEN ALINDI

Olayın hemen ardından gazete çalışanları polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekiplerine Sadun Çetin şikayetçi olduğunu söyleyince polis ekipleri kendisini hastaneye götürerek darp raporu aldı. Ardından polis merkezine gelerek ifade verdi. Bu esnada gazetesine giden Güngör Arslan'da polis tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınıp adliyeye sevk edildi.

ŞEHİR EŞKİYALIĞIDIR

Konu ile ilgili olarak Hastanede basın mensuplarına açıklamada bulunan Sadun Çetin, "Beklemediğim bir anda bana saldırdı ve 2 yumruk attı. Gazetedeki diğer arkadaşlara da hakaret etti. Bu kavganın sebebi bugünkü gazetemizin manşetinde yer alan haberdi. Kendisinden şikâyetçi oldum. Bunun adı gazetecilik değil şehir eşkıyalığıdır' dedi

İTİŞ KAKIŞ OLDU

İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen ve sevk edilirken oldukça rahat olduğu gözlenen Güngör Arslan ise muhabirlere " Çocuklar burada Çağdaş Kocaeli'den kimse varmı" dedi. Yok yanıtı alınca gülerek araca bindi. Arslan'ın da ifadesinde haberle ilgili olarak konuşmaya gittiğini, birbirleri ile tartışırken itiş kakış yaşandığını söylediği öğrenildi.