BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gazeteci Arınç'a 'Allaukber' çektirdi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası dershanalerle ilgili sorulara dayanamadı, Allah çekti! Dershanelerle ilgili cemaate yüreğinizi soğuk tutun mesajı veren Arınç, kendi çocuğunu da yine cemaat dershanesine gönderdiğini ve gayette memnun olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı açıklama yaptı. Bir dönem ABD ziyaretinde de Fethullah Gülen ile görüşen Arınç, dershanelerle ilgili Bakanlar Kurulu'nda görüşülen konuları aktarırken, ısrarlı sorulara dayanamadı.

ALLAHUEKBER SÖZÜ MİKROFONDA

Dershanalerle ilgili açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, gayet açık konuştuğunu ve bu konuda daha fazla detay vermeyeceğini söyledi. Bu açıklamasının ardından, bir gazeteci bu kez de Arınç'a "okuma salonları ve edüt merkezleriyle" ilgili soru yöneltti. Üst üste gelen sorular karşısında biraz da sıkılarak, kısık sesle "Allahuekber" diyerek sabır gösterdiğini ima eden Arınç, bu konuda bir düzenleme bulunmadığını söyleyerek bu konuda yüreklerin ferah tutulmasını istedi. 

ARINÇ'IN TERCİHİ DE DERSHANE OLMUŞ

Bu arada toplantıda dershaneler konusunda mağduriyet yaratılmaması gerektiğini söyleyen Arınç, kendi çocuğunu da dershaneye gönderdiğini söyledi. Arınç'ın ismini açıkladığı dershane ise Ankara'daki Maltepe Dershaneleri. Ankara'nın çeşitli semtlerinde şubeleri bulunan Maltepe dershaneleri ise Gülen Cemaatine ait.

İşte Arınç'ın "Allahuekber" dediği o açıklaması;