BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  DÜNYA

Gaz tüplerinin standardında düzenleme

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın TS EN ISO 9809-2 standardı kapsamına giren, gaz tüplerinin standardı ile ilgili düzenleme Resmi Gaz...

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın TS EN ISO 9809-2 standardı kapsamına giren, gaz tüplerinin standardı ile ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın "Gaz Tüpleri - Tekrar Doldurulabilir Dikişsiz Çelik Gaz Tüpleri - Tasarım, Yapım ve Deneyler - Bölüm 2: Çekme Dayanımı 1100 Mpa’a Eşit veya Daha Büyük Sertleştirilmiş ve Temperlenmiş Çelik Tüpler ile İlgili Tebliğ"i Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre mecburi uygulamaya konulan, TS EN ISO 9809-2 "Gaz Tüpleri - Tekrar Doldurulabilir Dikişsiz Çelik Gaz Tüpleri - Tasarım, Yapım ve Deneyler- Bölüm 2: Çekme Dayanımı 1100 MPa’a Eşit veya Daha Büyük Sertleştirilmiş ve Temperlenmiş Çelik Tüpler" standardının T1 tadilinin; 6, 7 ve 8. şekilleri, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından değiştirilerek tadil edildi. Tadil edilen standart metninin, imalat ve satış safhalarında zorunlu olarak uygulanacağı belirtildi.
Düzenleme ile TS EN ISO 9809-2 standardı kapsamına giren ürünleri üreten ve satanların bu tebliğ hükümlerine uymaları zorunlu hale geldi. TS EN ISO 9809-2 standardının, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edileceği açıklanırken, düzenlenen tebliğin 15 gün sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.
(İHA)