BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.408,84
HABER /  GÜNCEL

Japonya'da ABD üssü yakınında 'ateş açıldı'

Japonya'daki ABD askeri üssü yakınlarına dün geç saatlerde 'ev yapımı olduğu düşünülen iki roketatarla' ateş açıldığı açıklandı.

Abone ol

Japonya'daki ABD askeri üssü yakınlarına dün geç saatlerde 'ev yapımı olduğu düşünülen iki roketatarla' ateş açıldığı açıklandı.

Başkent Tokyo yakınlarındaki Yokota Hava üssü dışında yaşanan olayda yaralanan olmadığı duyuruldu.

Yerel halkın patlama sesleri duydukları yolunda bilgi verdiği aktaran polis, olay yerinde çelik borular, kablo ve aküler buldu.

Japon yayın kuruluşu NHK, boruların üssü hedef alacak şekilde, 300 metre uzaklıkta bir tarlaya yerleştirildiği bilgisini aktardı.

Yokota hava üssü yaptığı açıklamada gece böyle bir olayın yaşandığını doğrularken herhangi bir yaralanma vakası ya da hasar oluşmadığını bildirdi.

Olayın sorumluluğu henüz üstlenen olmadı.

Ancak NHK, yetkililerin solcu radikal bir gruptan şüphelendiğini belirtti.

Japonya'da çoktandır devam eden güvenlik ittifakı gereği binlerce Amerikan askeri bulunuyor. Yokota, ABD'nin en büyük askeri üssüne ev sahipliği yapıyor.

Olay, Doğu Asya'da güvenlik meselelerine ilginin yoğunlaştığı bir döneme rastlıyor.

Japonya'da Senkaku, Çin'de Diaoyu adıyla bilinen adalar iki ülke arasında gerginlik kaynağı.

Çin geçen hafta Doğu Çin denizi üzerinde Japonya'nın hak iddia ettiği adaları da içeren bir alanı "Hava Savunma Tanıtma Bölgesi" ilan etmişti.

Japonya, bazı bölgesel ve uluslararası şirketler uymaya başlamış olsa da, havayolu şirketlerine Çin'in yeni getirdiği hava savunma sahası kurallarını tanımama çağrısında bulunmuştu.